Признание за Черно море! Ето по кой показател „моряците“ са №1 в българския футбол


Признание за Черно море! Ето по кой показател „моряците“ са №1 в българския футбол
Снимка: ПФК Черно море / PFC Cherno more

1614 0

Черно море получи поредно признание! Този път то дойде от чужбина. Варненският клуб е №1 в България по налагане на собствени кадри.

От стадион „Тича“ се похвалиха с голямото признание. Те са първи с първи с 31% от игровото време е дадено на футболисти, които са били поне три години между 15-ата и 21-ата при “моряците”.

Ето какво написаха от Черно море:

„Черно море получи поредното признание, като този път то дойде извън пределите на страната. Изследване на швейцарската футболна обсерватория над българския шампионат установи, че цели 31% от игровото време е дадено на футболисти, които са били поне три години между 15-ата и 21-ата при “моряците”. Треньорът Илиан Илиев е разчитал на 10 такива футболисти. По този показател Черно море е първенец в efbet Лига“, написаха от клуба.

„Известен факт е, че политиката на школата на клуба е да произвежда футболисти, които да играят в първия отбор, а не малка част от тях впоследствие стигат и до националния отбор на страната и заиграват в чужбина. От десетилетие академията на Черно море изгради име на футболно училище, като много от играчите се подвизават в клубове в А и Б групи на футбола ни“

Второто място си делят Левски и Славия с 26, 9, след тях е Пирин Бл с 26%. На последното място е Крумовград без нито един собствен кадър.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Илиан Илиев: Ако си вземем всички мачове, разбира се, че ще зимуваме в тройката

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички