Приоритетите на Димитър Бербатов: Мандатност, нов формат на първенствата, нови стадиони и по-малко чужденци


Приоритетите на Димитър Бербатов: Мандатност, нов формат на първенствата, нови стадиони и по-малко чужденци
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6560 0

След като официално обяви кандидатурата си за президент на БФС, Димитър Бербатов заяви, че ще се опита да организира среща с представители на държавата и призова всички останали мераклии за наследник на Борислав Михайлов да присъстват на нея:

"Ще инициирам среща с държавата, на която призовавам другите кандидат-президенти също да дойдат. Важно е всички да можем да изложим визиите си в присъствието на Николай Денков, Мария Габриел и спортния министър Димитър Илиев. Надявам се, че ще се организира такава среща!".

"Гарантирам, че никой от моя екип няма да каже лоша дума срещу някой от другите кандидати. Това няма да се случи под никаква форма, ние сме фокусирани върху нашата си програма. Трябва да има честен Конгрес, до който журналистите да бъдат допуснати", допълни бившият футболист.

Основните приоритети на Бербатов

"Казвал съм ги много пъти - стремим се към прозрачност, професионализъм и партньорство!".

"Трябва да има мандатност на президента на БФС, това е едно от най-важните неща. Максимум 3 мандата - общо 12 години. Смятам, че това време е достатъчно за един човек да разгърне потенциала си и да покаже какво може. Разбира се, ако не може и се провали - има си Конгреси, ще го сменят. Второто важно нещо - без президенти на клубове в Изпълкома", изтъкна Димитър Бербатов.

"Ще има и нова организационна структура на националните отбори, нов формат на първенствата. Искаме да направим добри терени, клубовете да имат по-малко разходи и повече приходи".

"Фокусирали сме се и върху детско-юношеския футбол, аматьорския футбол, изграждането на стадиони и нов национален стадион. Виждате каква енергия даде един нов стадион на Ботев Пловдив. Имаме визия и за ограничаване на чужденците, както и въвеждане на бонусна система за налагане на български футболисти на всички нива", каза още Бербатов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Петър Величков зададе значим въпрос, нападна човек на Борислав Михайлов и направи важни уточнения!

"Няма как да се случи": Димитър Бербатов отговори на слуховете, БФС ще има 3-ма президенти?

Ще търси ли подкрепа от политически партии? Димитър Бербатов с двустранен отговор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички