Градев разкри находчив план на Михайлов да остане в БФС и посочи кой не трябва да "припарва" в Бояна


Градев разкри находчив план на Михайлов да остане в БФС и посочи кой не трябва да "припарва" в Бояна
Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

3651 0

Адвокатът по спортно право - Георги Градев, заяви, че до него достигат слухове за изпипан план на Борислав Михайлов, чрез който да се задържи на власт поне още две години.

"Чух притеснителни слухове, че Михайлов иска да обжалва конгреса през март. Да управлява чрез пълномощно, дадено на някой от сегашните му вицепрезиденти. Доколкото знам, Михаил Касабов иска след конгреса да се оттегли в пенсия. Тоест ще е някой между Лечков и Костадинов.

Ако това е така, е жалко. Това показва, че Михайлов няма никакви намерения да помага на родния футбол. Важно е да се пита Касабов на изпълкома защо не е вписан в търговския регистър все още след оставката на Михайлов. Ако бъде вписан и се проведе конгрес, няма как Михайлов да се завърне", каза Градев пред "България Днес".

Той заяви също така, че за футбола ни ще е добре, ако се появи нов, достоен кандидат за шеф на футболния съюз, той да работи с Димитър Бербатов и обратното.

"Смятам, че ако се появи нов кандидат, който е не по-малко достоен от Бербатов, трябва да е готов да работи с него за доброто на българския футбол. Важи и обратното. Целта трябва да е да се вдигне нивото на родния футбол, да се обединим и да работим заедно за него. Борислав Михайлов беше деструктивна фигура. Който и да дойде след него, трябва да е готов да съдейства на другите кандидати", отсече той.

Според бившия член на екипа на Бербатов "човекът на Боби" сред спряганите за кандидати за БФС е Красен Кралев. Градев смята, че бившият спортен министър не трябва да "припарва" до сградата на БФС.

"Всеки ще е с добри намерения и с цел да промени футбола, с изключение на Красен Кралев. Кралев иска да се кандидатира, но той не е компетентен за този пост и има съмнителен морал. Освен това е човек на Боби. Родът Михайлови може да продължи само с него. Не трябва да му се дава да припарва около оградата на Бояна", завършва той. А дали има шанс Стилиян Петров да се кандидатира за БФС четете в линка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички