Полагат модерна тревна настилка на Националния стадион "Васил Левски"


Полагат модерна тревна настилка на Националния стадион "Васил Левски"
Снимка: Красен Кралев, Фейсбук

4695 0

Националният стадион "Васил Левски" съвсем скоро ще се сдобие с нова модерна тревна настилка. Това обяви спортният министър Красен Кралев във Фейсбук. Той подчерта, че новото покритие на игрището ще подобри бързината на оттичането на вода от него.

Освен това новата тревна настилка е много подходяща за климата в страната. Както е известно, на Националния стадион трябваше да се изиграе баражът между България и Унгария, който може да осигури на страната ни участие на Евро 2020. Заради епидемията от коронавируса мачът бе отложен

Ето какво написа Красен Кралев във Фейсбук:

"Най-големият български стадион „Васил Левски“ много скоро ще има нова модерна тревна настилка. Започнахме процедурата по подновяване на покритието на терена, като това ще подобри и бързината на оттичането на вода от него.

Тревният вид, който ще бъде положен, е уникален за България. Той е комбинация от тревни вариатети, много подходящи за климата в България, и най-вече за основни стадиони. Експертите ще отнемат 4-5 см от кореновата зона на терена, ще нивелират с лазерни грейдери, за да подобрят повърхностните наклони и ще имплементират селектиран пясък в кореновата зона. Тревното покритие ще се обнови с последно поколение тревен вариетет. В резултат, освен осъвременяването на настилката, ще се подобри и и водооттичането на терена. По този начин ще се постигне по-бързо оттичане на водата при неблагоприятни метеорологични условия."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички