Най-уникалната дузпа в стил "Паненка" - гениалност или късмет? (ВИДЕО)


Най-уникалната дузпа в стил "Паненка" - гениалност или късмет? (ВИДЕО)

10373 0

Дузпата е смятана за един от най-удобните начини, чрез които да бъде реализирано попадение. Там трябва да бъде преодоляна защитата единствено на вратаря. Изключително силен удар или премерен до последния сантиметър прецизен изстрел - всеки играч избира.

Някои футболисти обаче променят основната идея на 11-метровия наказателен удар, като го "окрасяват" по всевъзможни начини. Повечето пъти това категорично пречи на изпълнителя. Да, голът би бил по-красив, но рискът от евентуален пропуск също се засилва.

Въпреки това, едно специфично изпълнение остава в историята с името "Паненка" (кръстена на иноватора - Антонин Паненка). Вече редица футболисти са стреляли по този начин от бялата точка, но има едно изпълнение от април 2019 година на Ерик Баутек, което ще остане в историята като "най-уникалното изпълнение на "Паненка". Сами преценете дали е чист късмет или гениален изстрел във видеото по-долу. 

Междувременно, вижте 8 любопитни факта за дузпата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички