Отвратително: Полицаи се подиграли и пребили момиче от протеста, обещали още


Отвратително: Полицаи се подиграли и пребили момиче от протеста, обещали още
Снимка: БГНЕС

11180 0

Поредни сведения за ужасяващ полицейски произвол по време на масовите протести срещу Българския футболен съюз излязоха наяве. Силите на реда са се подиграли и пребили момиче в четвъртък вечер.

Това става ясно от думите на адвокат Полина Велчева в сутрешния блок на "bTV". Пред широката общественост тя призна, че пострадалата дори е непълнолетна.

Въпреки че се е предала, тя е била удряна многократно от маскираните и бронирани униформени. Малко по-късно, в районното, пък получава директна заплаха от полицай, че боят ще продължи.

Скандалният разказ

"Едно момиче на 17 години е пребито в градинката на църквата „Свети Седмочисленици“. Тя е повалена. Четирима полицаи с маски са я били. Един я е държал за косата, докато друг я удря в корема. Когато тя е отведена в Първо РПУ, един от полицаите ѝ казва, че още ще я бие и ще я качи на четвъртия етаж, за да я смачка", казва адвокат Велчева.

Освен това, става ясно, че много случайни минувачи, които не са имали нищо общо с протестните действия, са пострадали. Интересно е и потвърждението на факта, който Sportlive.bg по-рано изтъкна - болшинството полицаи бяха без абсолютно никакви отличителни знаци, маскирани, правейки разпознаването си изключително трудно.

Междувременно мъж получил обвинение за палеж и също бил жестоко бит в ареста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички