Пламен Марков - последният, който ни класира на голям форум, се е отказал от треньорството заради БФС


Пламен Марков - последният, който ни класира на голям форум, се е отказал от треньорството заради БФС
Снимка: БГНЕС

8393 0

Пламен Марков - последният треньор, който ни класира на голямо първенство, заяви, че именно БФС е причината да се откаже от треньорската професия. Според него идва краят на това управление на българския футбол, защото "хората са се събудили".

Под негово ръководство България се класира на Евро 2004 и оттогава отборът ни не може да излезе на голямата сцена. Самият той бе уволенен през 2008 година след загуба с 6:0 от Сърбия в контрола.

Идва краят на БФС

"Твърдо съм убеден, че това е краят на това управление, защото обществото се събуди и вече хората се осъзнаха. Тези ръководители са се наели с тежка, но непосилни за техните възможности задача", заяви Марков пред bTV в "120 минути".

Много употребени треньори в националния отбор

Той допълни, че си е направил изводите, когато бе освободен за една загуба в приятелски мач. "Дълго размишлявах и стигнах до извода повече да не се занимавам с треньорство. Знаех, че сме се отправили към задънена улица. Надявах се да бъркам, защото става дума за България, за стотици хиляди фенове. За съжаление се оказах прав, като виждаме докъде стигнахме".

Според него в националния отбор има много треньори, които са били употребени. "Като ненужна носна кърпа, с която си измиват ръцете. Идва следващият и така до безкрай", и допълни:

"Да се откаже човек от професията, за която се е готвил дълго време и има експертизата, е много тежко решение. Но си дадох сметка, че само за една загуба в приятелски мач тези хора си позволяват да освобождават треньора - това е прехвърляне на отговорност. За да оправдаят себе си. Това съществува и във футболните клубове. Това е сваляне на градуса на напрежението сред феновете, за да запазят себе си". А според Георги Иванов-Гонзо БФС работи много, но хората не го виждат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички