Писмото на БФС до УЕФА: Директно хвърлят вината върху Димитър Бербатов за кървавия протест (СНИМКА)


Писмото на БФС до УЕФА: Директно хвърлят вината върху Димитър Бербатов за кървавия протест (СНИМКА)
Снимка: Ivan S. Ivanov и Alexander Karamfilov / LAP.bg

6834 0

Както вече многократно бе заявено от БФС, срещата България - Унгария се игра без публика заради сериозна препоръка. От футболната централа обявиха, че е имало достатъчно сигнали за безредици и затова двубоят да е пред закрити врата е правилното решение.

Няколко дни след скандалната евроквалификация, която бе съпътстване от протест след невиждано обединение на футболните фенове, се появи и писмо, за което се твърди, че е от БФС до УЕФА преди въпросната среща. Журналистът на Българската национална телевизия Бюлент Мюмюнов го публикува в профила си в Instagram.

Отново Бербатов под прицел от БФС

Малко след това от страницата "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов" пусна пълния превод на писмото, като се открояват няколко любопитни момента. Един от тях, че директно е споменат Димитър Бербатов като част от организацията на протеста.

"БФС получи множество предупреждения и официален сигнал от МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи, че по време на мача се организира масов фенски протест и има значителни рискове от целенасочено гражданско неподчинение като средство за искане за оставката на ръководството на БФС.

Този протест, който е поредното усилие на г-н Димитър Бербатов и неговия екип да свалят легитимния президент и ръководство на БФС, беше разгласен в социалните и масовите медии и не само набира скорост, но и се разширява в конкретни призовава за умишлени действия на привържениците срещу протоколите и наредбите на УЕФА, за да бъдат санкционирани БФС и националния отбор", гласи написаното, като след това питат за съдействие европейската футболна централа как да се справят с проблема.

Съсобственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски пък призна пред SportLive.bg, че "ще стане президент на БФС, стига дядо Господ да не го прибере по-рано".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички