Обвиненият в палеж на бус на МВР остава в ареста, твърди, че е бит сериозно след задържането си


Обвиненият в палеж на бус на МВР остава в ареста, твърди, че е бит сериозно след задържането си
Снимка: LAP.bg

2880 0

СГС остави в ареста 29-годишния Стефан Шикеров, който е обвинен в палеж на бус на МВР на протеста срещу БФС на 16-ти ноември.  Съдът приема, че е налице обосновано предположение обвиняемият да е съпричастен към обвинителната теза.

Категоричен е, че няма вина

"Видях, че нещата ескалират сериозно. Видях, че нямам място там и реших да се прибирам. Тръгнах от Свети Седмочисленици, граф Игнатиев, в посока към "бул. Васил Левски". Там жандармерията беше в една линия и ми казаха да изчакам. Поискаха документите ми и започнаха да ме налагат и заплашват. Не съм хвърлял и прашинка към този микробус. Аз съм жертвата”, каза обвиняемият Стефан Шикеров.

В залата присъстваше и бременната в 9-ия месец съпруга на обвиняемия. Той поиска по-лека мярка, да бъде до жена си при раждането на тяхното дете и след това. Следващото заседание е насрочено за 28.11. от 10:00 часа.

Ще съди полицията

"Няма категорични доказателства клиентът ми да е участвал в палежа на полицейския бус. Според мен съдът и прокуратурата искат да се застраховат, да станат ясни резултатите от експертизите и тогава да се вземе крайното решение", заяви Димитър Пенев, адвокатът на обвиняемия Стефан Шикеров.

Пенев коментира, че от петима свидетели от полицейските служители само един твърди, че го е бил видял и го е проследил. "Виновните са носили маски, моят клиент не. Жена му го е чакала вкъщи, преместили се в София, защото всеки момент ще ражда”, каза още адвокат Пенев. Той обясни и, че Стефан Шикеров е бит сериозно в ареста и ще си търси правата. За посоченото престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от три до десет години.

По-рано пък се появи писмото, което от БФС са изпратили до УЕФА преди да се вземе решението двубоят с Унгария да е без фенове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички