Клуб от Трета лига отказа да следва плана на БФС, заплаши да се обърне към УЕФА


Клуб от Трета лига отказа да следва плана на БФС, заплаши да се обърне към УЕФА
Снимка: БГНЕС

2270 0

Задава се проблем в българския футбол, след като третодивизионният Миньор (Перник) отказа да следва начертания план от Българския футболен съюз. "Чуковете" дори заплашват да се обърнат към УЕФА, ако е необходимо.

Припомняме, че днес БФС взе решение Трета лига да бъде прекратена (временното класиране в Североизточната, Северозападната и Югоизточната Трета лига става крайно и във Втора лига се изкачват Добруджа, Янтра Габрово и Созопол), като ще има един-единствен мач. Това ще е баражът за Югозападната трета лига, където Миньор (Перник) и Септември Симитли трябва да премерят сили за това кой да се изкачи във Втора лига.

Във временното класиране "чуковете" са 1-ви с 42 точки, докато Септември Симитли е 2-ри с 41 точка, но и с мач по-малко. Именно поради малката разлика в точките и разминаването в броя изиграни двубои перничани се обявиха против плана, изготвен от БФС, и заплашиха с УЕФА.

"Миньор няма да играе в този мач! Това е категорично! Съгласувал съм вече всичко с управителния съвет на клуба, феновете също са с нас. Миньор за бараж със Септември няма да излиза. Ясно ни е защо се прави всичко това, не сме глупави. Ако трябва, ще пишем до правителството и до УЕФА. Това е несправедливо" - започна спортният директор на клуба - Славчо Павлов, пред "Спортал".

"Защо само в нашата група да не се приема временното класиране за крайно?! Ние какво сме виновни, че сме заварени от кризата в това положение? Имаме мач повече, но и това не е по наша вина. Значи другите отбори вече ще мислят за Втора лига, а ние в тази ужасна криза ще мислим за бараж. И защо да няма изпадащи?! Не сме съгласни и тази няма да я бъде. Повечето клубове от групата ни подкрепят" - продължи той.

"Миньор не го е страх от Септември! Ние сме побеждавали Левски и ЦСКА! Такъв бараж обаче ще е без публика, а всеки знае какво представлява нашата вярна публика. Освен това в един мач всичко е възможно. Една провокация в началото и мачът се променя. Да измислят друга схема с баражи за всички или да приемат класирането за крайно и в нашата група" - изиска Павлов.

Междувременно, след днешната среща неяснотата с българския футбол на най-високо ниво остава все така голяма, защото отново няма конкретно решение за професионалния футбол у нас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички