Отново без конкретно решение за професионалния футбол у нас


Отново без конкретно решение за професионалния футбол у нас
Снимка: БГНЕС

1072 0

И след днешната среща на ръководните фигури в Българския футболен съюз не бе взето конкретно решение за професионалния футбол у нас. Отново бе съобщено, че от централата ще се съобразят с всички мерки от Националния оперативен щаб, както и с препоръките на УЕФА за доиграване на първенствата. Кога и как обаче това ще се случи - все още не е ясно.

"Лицензирането ще е с различни критерии, за да могат клубовете да ги преминат. И УЕФА тези два месеца все още няма решение, надявам се да се намери изход и мисля, че ще се намери. Обсъждат се няколко варианта, имаше и работна група, повечето клубове искат съкратена формула, но всичко зависи от това кога ще свърши извънредното положение, което е много сложно", заяви Емил Костадинов на пресконференцията след срещата.

"Ще помогнем на клубовете за някои неща, клубовете имат проблем, ние като футболен съюз ще опитаме да помогнем на футболните клубове, до края на другата седмица ще знаете. 5 проблемни клуба има във Втора лига - Поморие, Ботев Гълъбово, Спартак Варна, Спартак Плевен и Верея", допълни той.

Атанас Фурнаджиев сподели също своето мнение около горещите теми у нас. "Все още държа, че няма да бъда кандидат за президент на БФС. Той сам предложи да си намали заплатата. Сега няма работа, не гледа мачове. Някой може ли да каже кога ще приключи извънредното положение. Според мен краят на юни е оптимистичен вариант". А какво решение е взето за Георги Дерменджиев - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички