От БФС: Който бойкотира, ще си носи последствията


От БФС: Който бойкотира, ще си носи последствията
Снимка: Български футболен съюз

968 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) - Атанас Фурнаджиев, коментира позициите на няколко български клуба, които изразиха несъгласие с решенията на централата. Най-недоволен бе Миньор (Перник), който дори обяви бойкот и заплаши с обръщение към УЕФА.

"Това е решение на БФС, взето в условия на извънредно положение в страната. Нормално е, каквото и да е решението, не всички да са съгласни с него. Ние обаче се съобразяваме с желанието на мнозинството. Не може при група от 16 или 18 клуба, да се съобразим с три-четири и да пренебрегнем всички останали" - започна той.

"Баражът в Югозападна Трета лига е налице, за да не бъде погазен феърплеят. В тази група имаме водач с точка преднина пред втория, но и с мач повече. Няма как в такава ситуация да обявим за победител първия. Феърплеят изисква да има бараж" - обясни Фурнаджиев решението за бараж.

"Който бойкотира баража, ще си носи последствията от това нещо. Ако се стигне до попълване на Втора лига, може да се прибегне до нов бараж от другите групи, но бойкотирал клуб си носи последствията по правилник" - завърши красноречиво вицепрезидентът на БФС. Ето как реагира Миньор (Петник) и каква заплаха отправи, за да предизвика отговора на Фурнаджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички