Киров: Знаехме за това заучено положение, свършихме малко в атака


Киров: Знаехме за това заучено положение, свършихме малко в атака
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1989 0

Треньорът на Арда Кърджали - Николай Киров, обясни, че е бил подготвен за ситуацията при гола на ЦСКА в мача за Купата на България. Победното попадение дойде след заучено положение. Той обаче е недоволен от свършеното от тима в атака на "Васил Левски".

"Мисля, че проблемът бе това, че създадохме твърде малко в атака. Може би една по-чиста ситуация. При другите стигахме до 30-ия метър и не ги завършвахме добре. Имаше елементарна грешка при гола, знаехме за това заучено положение. Важно е да се концентрираме при статичните положения.

Киров посочи какво липсваше на Арда днес

Това, което видях, е че е поспаднало малко самочувствието на отбора, може би заради това дойдоха грешките в заключителната фаза. Нормално е след последните резултати да е позагубено самочувствието. Има много върху какво да се работи", започна Киров след загубата.

"Хубавото е, че има една група от състезатели, с които сме работили и в предния ми период, те вероятно най-бързо ще си припомнят моите виждания. Има работа и в двете фази. Притеснява ме, когато един отбор създава малко голови ситуации - твърде малко бяха днес.

Няма как да не съжаляваме. Всеки може да сгреши в последния удар. Имаме доста скоростни хора на фланговете, закъснявахме при завършването на атаката - дали чрез удар, или чрез центриране. Загубихме някои единоборства, особено в центъра на терена, където допуснахме няколко пробива", анализира още той.

"Дано сгъстеният цикъл е позитивен. Има я трудността, когато се приема отбор в движение. Трябва да се съобразим с програмата, поне до прекъсването, което е след няколко кръга.

Нещата в трансферния период са се правили в движение. Доста хора са закъсняли с подготовката. Клубът е успял да създаде и развие играчи, които са трансферирани. Това е похвално за щаба и за клуба, но се реагира бавно с привличането на нови играчи. Ако има изходящ трансфер, ще е доста трудно да бъде привлечен нов играч, утре затваря прозорецът. Ще се мисли и за привличането на състезатели, доста е трудно на този етап. Разковничето е точно там.

Преговорите не мога да кажа, че бяха леки (бел. ред. с ръководството). Самото място, предните ми емоции - определено наклониха везните да се завърна.

Ние сме длъжни да се борим за седмото място - на една точка сме от него. Въпросът е колко бързо самите състезатели ще възприемат идеите, които имам, както и задачите, които поставям", завърши наставникът. А ето какво сподели след успеха Нестор Ел Маестро. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички