С "хитрост" от Ел Маестро: ЦСКА пак подчини "абоната" си за Купата на България (ВИДЕО)


С "хитрост" от Ел Маестро: ЦСКА пак подчини "абоната" си за Купата на България (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5941 0

ЦСКА е третият отбор, който се класира за полуфиналите в Купата на България. "Армейците" отстраниха Арда след успех с 1:0 на Националния стадион "Васил Левски" и се присъединиха към Ботев Пловдив и Хебър Пазарджик. Последният четвъртфинал е между Лудогорец и ЦСКА 1948.

Жребият за фазата на последните четири ще се състои веднага след последния мач от четвъртфиналите между "орлите" и ЦСКА 1948.

Футболистите на Нестор Ел Маестро заслужено стигнаха до успеха, след като контролираха мача в по-големи периоди от време, а накрая отблъснаха финалния щурм на съперника, който не бе и достатъчно агресивен.

Единственото попадение в срещата бе дело на Амос Юга. След хитро изпълнен фал и заучено положение от играчите на сърбина топката бе отклонена технично с пета от Линдсет, за да стигне до Юга, който без да се бави я прати в мрежата. През първото полувреме дойде и най-чистото положение за гол пред гостите, когато Станислав Иванов се изправи очи в очи срещу Бусато от перфектна позиция, но бразилецът блесна с чудесна намеса.

Преди днешния сблъсък съперниците се бяха изправяли три пъти един срещу друг в надпреварата. Иеизменно краен победител излизаше столичният тим. В края на 2019-а "армейците" надделяха с 1:0 на осминафиналите, през следващия сезон надделя със същия резултат във финала. Серията от сблъсъци продължи и през сезон 2021/22, когато "червените" победиха с 2:0.

За ЦСКА предстои нов мач на Националния стадион "Васил Левски" - срещу Берое от Първа лига (03.03). След гостуванията на столичните грандове пък Арда се завръща в Кърджали за сблъсъка с Пирин (04.03).

Асприля се включи добре за ЦСКА срещу Арда за Купата на България

Първо полувреме

В първите минути никой от двата тима не успя да вземе надмощие. Преобладаваха неточностите и в двете половини, докато в 3-тата минута Данило Асприля успя да си спечели ъглов удар след добри действия срещу Лъчезар Котев отдясно по нападението. След изпълнението на корнера обаче не се стигна до нищо по-опасно. Секунди след това подаване на Юга бе блокирано и се стигна до нов ъглов удар, но при него Господинов изби.

В 8-ата минута се стигна до първия удар. Кареасо овладя топката в наказателното поле и върна назад към Иван Турицов, който стреля силно отдалеч, но топката мина над напречната греда.

Две минути след това Линдсет и Хайнц комбинираха отлично около и в наказателното поле, а вторият стреля през човек, но след рикошет топката попадна в ръцете на Господинов. Постепенно се затвърди и по-активната игра на домакините.

18' - 1:0! Натискът на "червените" продължи и след поредното подаване от статично положение се стигна до гол. Този път имаше заучено изпълнение, упражнявано на тренировките от Ел Маестро, от фал на първа греда, където топката бе отклонена технично от Линдсет, а след това се озова в Юга, който стреля без да се бави от непосредствена дистанция и не остави шанс на Господинов.

Първото напрежение в наказателното поле на Бусато дойде около 20-ата минута, когато последва остро подаване в опасна зона, но играчите на Арда се разминаха с топката. В 22-рата минута Асприля се отличи с нов хубав пробив отдясно и стигна до аутлинията в наказателното поле, където комбинира с Хайнц, но ударът на норвежеца бе блокиран с отличен шпагат от Крачунов.

В следващите 10-ина минути нямаше опасности пред двете врати. ЦСКА продължи да бъде по-настоятелен, а Арда да изчаква своите шансове - вече от ролята на догонващ в резултата.

В 36-ата минута Асприля осъществи трети добър и успешен пробив отдясно, като отново нахлу в наказателното поле, но подаването му бе пресечено и топката бе уловена от Господинов. Секунди след това Арда създаде най-доброто си положение за гол. Станислав Иванов проби добре и запази топката въпреки шпагата на Вион. Впоследствие бившият играч на Левски комбинира с Коконов, който опита техничен изстрел към далечния ъгъл, но топката мина над напречната греда.

В 38-ата минута Петров допусна грешка и бе преодолян от Станислав Иванов. Бързоногото крило напредна и се изправи очи в очи срещу Бусато, който излезе да скъси ъгъла и блесна с отлична намеса в наказателното си поле, като изкара топката в ъглов удар.

Секунди след това имаше и лек момент на напрежение, който се размина без нищо по-сериозно. Борислав Цонев пречеше на Матей да изпълни бързо фал в половината на ЦСКА, а капитанът на "армейците" изрита топката в краката му.

В 45-ата минута Фаетон центрира добре отляво, но Асприля остана малко под топката, а Хайнц я атакува на втора греда и също сантиметри го разделиха от контакт.

Второ полувреме

ЦСКА и Арда в нов сблъсък за Купата наБългария

В 49-ата минута Хайнц центрира остро от ъглов удар и намери Юрген Матей на първа греда. Капитанът намери добре топката след плонж, но Господинов внимаваше и изби, а след това топката бе изчистена от негов съотборник.

Три минути след това Принц Окезие центрира остро отляво, но не осъществи толкова добър контакт с топката и тя заплашително тръгна към Бусато. Стражът обаче внимаваше и улови. Секунди след това Крачунов и Господинов не реагираха добре при наглед безпроблемна топка и Асприля можеше да се възползва, но все пак двамата поправиха грешката си.

В 65-ата минута Амос Юга бе обграден от двама и топката му бе отнета, като се стигна до опасен пробив, който обаче приключи с неточно подаване в наказателното поле.

В 68-ата минута Линдсет получи на границата на наказателното поле и вляво от себе си имаше съвсем непокрития Матиас Фаетон. Норвежецът реши да стреля с по-слабия си ляв крак, а изпълнението му прати топката над напречната греда.

В 74-тата минута, след появата на Шакич вместо Хайнц, Мартин Стойчев бе втората смяна от Ел Маестро. Бившият играч на Арда замени Иван Турицов.

В 78-ата минута Асприля намери Стойчев в наказателното поле с "меко" подаване. Крайният бранител се пребори с Крачунов и стреля от малък ъгъл в наказателното поле, но силният му удар прати топката над вратата.

В 89-ата минута Тютюков получи в наказателното поле, завъртя се добре и потърси далечния ъгъл, но изпълнението му бе неточно.

В петата минута от добавеното време Шакич, Стойчев и Скаршем опитаха изстрели около и в наказателното поле, но всички те бяха блокирани.

Стартови състави

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Петров, Вион, Марселино, Юга, Хайнц, Линдсет, Фаетон, Асприля

*Въпреки информациите, че Линдсет ще заеме мястото на Каранга, още от първата минута се включва Асприля. Така изборът му остава изключително ограничен на пейката що се касае нападателите.

Арда: Господинов, Крачунов, Котев, Окезие, Лозев, Юруков, Хюсеинов, Цонев, Коконов, Иванов, Йорданов

Преди мача

През сезона двата тима вече се срещнаха за 0:0 на "Армията", а по-късно през пролетта предстои и визита на столичани в Кърджали. До този момент Арда никога не е успявал да победи при визита на ЦСКА в рамките на общо 7 срещи - 5 загуби и 2 ремита. 

Южняците се намират в лоша серия, а загубата от Левски с 0:4 през уикенда доведе до освобождаването на Александър Тунчев и назначението на Николай Киров. В ЦСКА също може да се стигне до треньорска смяна, но едва след грешна стъпка днес. 

Срещу Арда днес може да започне като титуляр доскорошен футболист на тима - Мартин Стойчев. Той не получи минути срещу Черно море, а с Ботев Враца дебютира официално. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички