Раздяла за пример или как Александър Тунчев си тръгна от Арда Кърджали


Раздяла за пример или как Александър Тунчев си тръгна от Арда Кърджали
Снимка: БГНЕС

1208 0

В България често сме свикнали да ставаме свидетели на скандали, когато става въпрос за треньорски рокади във футболните клубове. Не така обаче стоят нещата с Александър Тунчев и Арда Кърджали!

*Припомняме, че загубата от Левски с 0:4 доведе до раздяла между 42-годишния специалист и "небесносините". 

Раздяла за пример!

В интервю пред "Dsport", Тунчев обясни, че за него най-важен винаги е бил отборът и никога не е имало скандали с ръководството на кърджалийци:

"Разговорите протекоха съвсем нормално. Още при моето идване в Арда говорих с президента, казах ако нещо започне да не му харесва, идва, разговаряме и се разделяме като нормални хора. Аз така виждам нещата".

"До тази раздяла дойдоха резултатите. Може би дойдоха малко в повече първите два кръга. Седнахме и изкоментирахме кое е най-доброто за отбора. За мен най-важен е отборът. Не е имало скандали, никога не е имало, дори в предишни периоди, когато се пишеше, че едва ли не ме сменят. Разговорите винаги са били градивни. Разделям се с добри чувства. Беше ми даден шанс да работя на спокойствие", не скри бившият защитник на ЦСКА и Локомотив Пловдив.

Александър Тунчев

"Със сигурност загубата с 0:4 от Левски е натежала. Неприятна загуба с голям резултат. Комуникацията на следващия ден беше съвсем нормална. Пожелах им успех и се разделихме по най-добрия начин. Винаги, когато един треньор си тръгва, има щастливи и не чак толкова щастливи. Има доста от футболистите, които са останали леко изненадани. Такава е треньорската професия, такъв е животът, не само на треньора, а и на футболистите. Животът е един кръговрат, може да се завърти навсякъде", продължи Тунчев.

Вече бившият наставник на Арда пожелаха и успех на новия - Николай Киров: "Оставям Арда в добро физическо състояние, кондиционният треньор и треньорът на вратарите остават, били са и преди в щаба на Николай Киров. След тези две загуби ще бъде малко по-трудно, но се надявам Киров да успее да вдигне отбора. Разбира се, че ще продължавам да следя отбора, все пак бях там година и осем месеца. Няма как с лека ръка да кажа край, затворена страница. Не искам да коментирам назначението на Николай Киров, само му пожелавам успех и да донесе радост на отбора на Арда".

Относно своето бъдеще Александър Тунчев коментира: "Със сигурност имам някаква нужда от малка почивка, надявам се и да не е много голяма, защото ако откажеш едно-две-три предложение, след това може да се окаже, че е твърде късно. Искам да си почина, да преосмисля някои неща, да направя равносметка и да обърна внимание на семейството".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Николай Киров - най-успешният за Арда, който доведе до драма в ЦСКА, но с друг отбор! (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички