"Искам и съм готов" - Ивайло Чочев грабна още една награда и отговори на въпрос за бъдещето си


"Искам и съм готов" - Ивайло Чочев грабна още една награда и отговори на въпрос за бъдещето си
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

974 0

Голмайсторът на Първа лига до момента през сезон 2022/23 - Ивайло Чочев (15 попадения), стана "Играч №1" на 19-ия кръг, след като вкара гол за ЦСКА 1948 във вратата на Хебър Пазарджик при победата с 2:0 на 11 февруари

"Благодаря на всички, които са гласували за мен. Радвам се, че съм успял да впечатля треньорите и да стана играч номер 1 на 19-ия кръг, но най-важното в кръга беше, че успяхме да вземем трите точки и да започнем с победа", обясни Чочев, след като получи наградата.

Той подчерта, че голмайсторският приз не му е цел, но би се радвал да го спечели. "Нямам за цел да стана голмайстор на първенството, а целта ми е да помагам да съотборниците ми да побеждаваме и да играем добре. Надявам се да продължа да бележа и да продължим да печелим. Накрая, ако мога да стана голмайстор, ще съм щастлив. Мисля, че 20 е една добра бройка и бих бил много щастлив, защото и при позицията, на която играя, това е едно добро постижение. Но това ще е много трудно и няма да е лесно да успея да вкарам още 5 гола, но дано да го направя, защото това значи, че ще помогна на отбора да печели".

В последния кръг ЦСКА 1948 допусна загуба с 0:1 от Ботев във Враца, а Ивайло Чочев пропусна дузпа в 33-ата минута.

"Ядът от мача с Ботев Враца още го има. Ако бях вкарал дузпата, сигурно щяхме да спечелим и мисля, че голяма част от вината да не спечелим е моя. Чувствам вина в мен и съм малко гузен, защото, ако бяхме вкарали гол имахме 60 минути да обърнем мача. Надявам се да вкарам следващата дузпа и явно трябва да променя нещо при изпълнението", констатира 26-годишният халф, а по повод състоянието на футболните терени в България заяви следното:

"Терените не са добри наистина, няма какво да се лъжем, но това са ни условията и ние трябва да се приспособим, и да показваме добре игра. Мисля, че условията ще стават все по-добри и вече няма да има този проблем, тъй като времето се подобрява".

"Искам и съм готов"

На въпрос за своето бъдеще, Чочев призна, че има желание да играе в чужбина, но уточни, че офертата трябва да задоволява и ръководството на "червените":

"Мисля, че мога да изляза в чужбина. Доколкото знам от ръководството и сега през зимата е имало запитвания. Искам и съм готов да изляза в чужбина, стига офертата да задоволява ръководството"

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички