Филип Филипов обясни как са разпределени акциите на ЦСКА, Стоян Орманджиев с първи думи (ВИДЕО)


Филип Филипов обясни как са разпределени акциите на ЦСКА, Стоян Орманджиев с първи думи (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5321 0

Една от силните фигури в ЦСКА - Филип Филипов, даде пресконференция със Стоян Орманджиев, с когото занапред ще изпълняват съвместно длъжността 'изпълнителен директор'.

В началото Филипов обясни, че се е направило преструктуриране на клуба и преразпределение на акциите - "семейство Ганчеви си запазват 40% от тях, фондацията участва със същия дял от 40%, а 20% са собственост на легендата Христо Стоичков".

"Ще се обръщам към Филипов с Фичо, защото се познаваме от доста време. Един от силните ми детски спомени е свързан с него. През септември 1994 година ЦСКА победи Ювентус с 3:2, а той беше част от отбора. Аз бях малко момче на трибуните. После станахме приятели", започна Орманджиев и след това се представи:

"Нека ви се представя. Казвам се Стоян Орманджиев, на 37 години, филолог. Завършил съм португалска филология в Софийския университет. Семеен съм, с две деца. Имам 10-12 годишна практика като футболен мениджър, след като работех през цялото това време агенцията на Лъчо Танев. Искам да му благодаря, че без никакво замисляне ми каза: "Давай напред! Това е следващата страница в твоя живот"".

"Много ми се искаше татко да е тук. Щеше да се гордее с мен. Той мечтаеше да стана футболист в ЦСКА. Е, не успях, но дано имам поводи за гордост като ръководител", пожели си Стоян, а след това уточни:

"Аз бях поканен от фондацията "Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука". Аз ще отговарям за фонд Спорт, който е свързан изцяло с ЦСКА. Нашият първи проект е свързан с ЦСКА. Вниманието ни ще бъде насочено и към други спортове, но приоритет е ЦСКА, който е ракета-носител".

Какви функции ще изпълнява Орманджиев?

"Първо, за моите функции в ЦСКА - равни на тези на господин Филипов. Имаме равни правомощия. Нашата работа е ежедневна. Ще се занимаваме с всички процеси. Клубът няма кой знае колко да се промени - няма сензации и фойерверки. Клубът се управлява добре, стадионът е придобит. Отборът е на първо място. Нямаше как да откажа. Всичко, което е ежедневна работа ще се следи - играчи под наем ще се следят. Ще има човек и от фондацията, свързан със строителните дейности, тъй като нямам познания. Поканиха ме от фондацията, след като вече имаха договорка с ЦСКА и семейство Ганчеви. Така е иначе документално - 40% за фондацията, 40 за Ганчеви и 20 за Христо Стоичков. За мен беше ясно, че фондацията е мястото, където мога да се развивам. А за ЦСКА - безспорно".

"Доколкото знам логото на букмейкъра продължава да седи на фланелката. Тепърва ще разглеждаме и рекламните договори. За да може ЦСКА да построи стадион, да има добър отбор и школа, да има добра физиономия, модерна, основополагащо за това е стадионът. Бюджетът няма как да се намалява, а само да се увеличава!", категоричен бе Стоян Орманджиев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Филип Филипов успокои феновете за стадиона и коментира: ЦСКА да е държавен отбор? Това са нелепи неща

Запис от пресконференцията:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички