10 от Ботев Враца нанесоха първа загуба на ЦСКА 1948 от 9 септември насам


10 от Ботев Враца нанесоха първа загуба на ЦСКА 1948 от 9 септември насам
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2117 0

Ботев Враца постигна много ценна победа на свой терен с минималното 1:0 срещу ЦСКА 1948 в мач от 20-ия кръг на Първа лига.

Врачани нанесоха първа загуба на "червените" от 9 септември насам, когато за последно бяха допуснали поражение при визитата си на Ботев Пловдив!

РАЗВОЙ НА МАЧА

Още в 7-ата минута домакините откриха резултата чрез Браян Переа, но попадението му бе отменено, тъй като топката беше напуснала очертанията на терена в хода на атаката. 

В 21-ата обаче, врачани отбелязаха второ попадение и този път то бе редовно - линията на защитата на "червените" бе изтеглена почти до центъра на игрището, а Чавдар Ивайлов получи много добро извеждащо зад нея, успя да стигне чак до наказателното поле и да открие резултата с диагонален удар покрай Даниел Наумов - 1:0 за Ботев!

В 28-ата минута ЦСКА 1948 получи дузпа за нарушение на Красимир Костов срещу Евгений Сердюк. Стражът на Ботев дори бе декориран в жълто, но след това се реваншира, спасявайки изпълнението от бялата точка на Ивайло Чочев - голмайсторът на "червените" шутира в средата на вратата, а Костов, който бе плонжирал вляво, успя да спре топката с десния си крак. 

В 37-ата Тодор Янчев, видимо недоволен от играта на Ангел Бастунов, го извади и пусна на негово място бразилеца Октавио. 23-годишният българин бе разочарован и ядосан от това решение на старши треньора и си позволи да отправи реплики към него. В крайна сметка Янчев му посочи резервната скамейка и напрежението стихна.

След това, в рамките на шест минути (между 38-ма и 44-та), халфът на "зелените" Диего Фераресо си изкара два жълти картона и Ботев остана с човек по-малко на терена още преди почивката. 

Логично, през второто полувреме ЦСКА 1948 натисна съперника, за да осъществи обрат, но в крайна сметка не успя да си тръгне от Враца дори с точка. Играчите на Тодор Янчев създадоха доста ситуации и отправиха 7 точни удара, но Красимир Костов изигра страхотен мач и спаси всичко възможно, като на два пъти и гредите се притекоха на помощ на домакините!

Със спечелените 3 пункта врачани събраха актив от 19 и вече са на 12-то място в Първа лига. "Червените" пък остават на трета позиция със сбор от 39 точки, но вече на цели 11 зад лидера ЦСКА. В следващия кръг Ботев гостува на Спартак Варна (25 февруари), а ЦСКА 1948 е домакин на Арда Кърджали (25 февруари).

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички