Илиан Илиев: Да играем умно срещу Лудогорец даде резултат, ЦСКА ще е на ниво


Илиан Илиев: Да играем умно срещу Лудогорец даде резултат, ЦСКА ще е на ниво
Снимка: БГНЕС

7129 0

Старши треньорът на Черно море - Илиан Илиев, сподели мнението си след третия успех на "моряците" под негово ръководство над Лудогорец. Този път варненци се наложиха с 1:0 в среща от шестия кръг на Първа лига. 

Така "моряците" продължават да заемат челните позиции в елита, след като с 16 точки делят първото място с Локомотив Пловдив. Днес Илиев бе категоричен след победата, че това не е първи силен мач на възпитаниците му срещу шампионите, но са го изиграли по различен начин. 

Именно това помогнало на варненци срещу Лудогорец, а в герой за тях се превърна Цветомир Панов. Левият бек не бе вкарвал попадение от четири години. 

Мнението на Илиев

"Толкова време нямахме победа срещу Лудогорец, всяка загуба имаше своята история, но днес решихме да преосмислим играта си. С Лудогорец можеш да се надиграваш 10-20-30 минути и заради това решихме да им оставим инициативата и да ги излъжем. Днес решихме да играем по-умно и това даде резултат.

На полувремето им казах, че добре затваряме пространствата, но като вземем топката - трябва да ги затрудняваме. Поздравявам футболистите, че изиграха мача с повече ум, отколкото сърце. Поздравявам ги и за себераздаването, което го има всеки мач. 

За самочувствието е добре, но играчите дадоха и много в дефанзивен план, може би и Лудогорец нямаше ден. Успехът ни дава повече самочувствие до следващия мач. Дано играем по-смело като домакини.

Имаме опции и на много позиции. Имаме трима нападатели с различни качества. Пуснахме Атанас Илиев за по-дълги топки, по-късно променихме тактика. 

Важното е, че Панов опита удар. Той е неудобен за съперника в тази ситуация. Имаше много мачове, в които сме играли по-добре, но не побеждавахме. Когато изиграеш по-подобен начин срещата, означава, че си надградил и тактически. 

На "Армията" винаги е тежко, но ще се опитаме да играем умно и да се противопоставим. Като отбор и публика ще са на ниво", обясни Илиев след двубоя.

Ето какво сподели и Ивайло Петев след 0:1 от Черно море!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички