Треньорът на Черно море Илиан Илиев: Много сме близо до третото място, надявам се да надградим


Треньорът на Черно море Илиан Илиев: Много сме близо до третото място, надявам се да надградим
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

952 0

Отборът на Черно море трябва да запази лицето си от последните сезони и да надгради в следващия - това заяви старши треньорът Илиан Илиев на старта на лятната подготовка на варненци. Той добави, че е доволен от количеството играчи, с които разполага и ги призова да разкрият потенциала си.

"През последните две години сме много близо до третото място и показваме, че разликата с отборите пред нас не е толкова голяма, независимо от факта, че техните бюджети са двойно или тройно по-големи", обясни Илиев, цитиран от "БТА" и допълни:

"Гледаме колкото се може по-напред. Бяхме близо до третото и четвъртото място миналата и тази година. Надявам се сега, когато още по-малко хора напускат, а малко нови влизат, да запазим лицето си и естествено да надградим".

Опитният специалист добави, че в съблекалнята отборът има резерви, които по думите му "трябва да се посъбудят и да си заемат мястото". Той изказа благодарности и на Стефан Велев и Георги Георгиев, чиито договори изтекоха и няма да бъдат подновени: "Те бяха с нас три години и са изключително момчета, професионалисти и добри футболисти. Желаем им късмет!".

Запитан за селекцията, Илиев посочи, че времето е много кратко, за да се мисли за тези неща: "Не търсим (б.р. - футболисти) на много позиции, тъй като най-важното е, че имаме по-голяма група и доста хора, които не са разкрили потенциала си. Това им казах - тези хора, които получиха по-малко шансове, трябва да направят живота на треньорите по-труден, да ни създадат повече трудности при избора кой да започва мачовете".

Илиан Илиев разкри, че други напуснали футболисти към момента няма. Запитан на кои постове евентуално ще търси играчи, наставникът повтори, че въпреки че нямат фикс идея в момента, то може би халф и офанзивен играч: "В защитата ще търсим, ако продадем някого. На крилата имаме петима души. Това им казах - трябва да се събудят, тъй като имаме голямо количество, но трябва да дадат и качество".

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички