Илиан Илиев с нова лекция срещу Лудогорец: Черно море победи шампиона (ВИДЕО)


Илиан Илиев с нова лекция срещу Лудогорец: Черно море победи шампиона (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

7637 0

Черно море продължи със силното си представяне от началото на сезона и в шестия кръг, след като бе победен Лудогорец. ”Моряците” се наложиха над 12-кратния шампион с 1:0 у дома, а в герой се превърна левият краен бранител - Цветомир Панов (56'). Трябва да се отбележи, че попадението падна след първия удар на домакините в мача, а бекът не бе вкарвал през последните четири години.

Това е трети успех за Черно море над Лудогорец под ръководството на Илиан Илиев, след като “моряците” печелиха два поредни пъти през 2019 г. в двубои от Първа лига. В настоящето тимът от Варна е в серия от пет поредни победи, след като преди това се справи последователно с Славия, Етър, Крумовград и Хебър.

12-кратните шампиони доиграха срещата с човек по-малко, след като Игор Пластун бе изгонен с директен червен картон след прекомерна агресия в добавеното време на срещата. Същата съдба сполетя и Тисера, който пък влезе в пререкания с феновете на домакините малко след това.

Ивайло Петев опита да реагира с промени през втората част, макар че опита да запази някои звезди за предстоящата квалификация срещу Аякс в четвъртък. Ситуацията обаче изглеждаше твърде сложна за гостите, след като бяха под натиска и еуфорията на домакините и не успяха да върнат попадението. 

Пред Черно море предстои гостуване на ЦСКА, докато Лудогорец ще приеме Берое след домакинството на Аякс. Към момента "моряците" са на върха с 16 точки, колкото има Локомотив Пловдив, а "орлите" 9, но с мач по-малко.

Първо полувреме

Първото по-опасно положение на "Тича" дойте след 10-тина минути игра, когато гостите получиха статично положение пред наказателното поле. С изпълнението му се нагърби Текпетей, но кълбото срещна стената на "моряците".

Това обаче единствено усложни задачата на домакините, тъй като кълбото продължи пътя си към вратата и се наложи Дългеров със сетни сили да го спре. 

Към края на първата част гостите разполага с контрол на топката през близо 70% от игровото време. Именно и головите положения в голяма част бяха на сметката на "орлите", които обстреляха точно вратата на Черно море в два случая. Съперникът така и не го направи, макар че опита на контраатаки в няколко случая.

Второ полувреме

ГОЛ! Крайният бранител Цветомир Панов успя да открие резултата в двубоя 10 минути след подновяването на мача. Той завърши с гол в долния лъв ъгъл на Слуга страхотния си рейд пред наказателното поле. 1:0!

Двата тима се отвориха допълнително след попадението и опити за нов гол имаше и пред двете врати. Най-опасният за гостите пък бе заменен 70 минути игра - Бърнард Текптей, а на негово място се появи Кирил Десподов. 

Впечатление през втората част на "Тича" правеше факта, че домакините отправиха повече голови положения от съперника до последния четвърт час. Контролът на топката обаче бе в полза на гостите - 64%.

В 80-тата минута късметът не достигна за домакините по пътя към второ попадение, след като Машадо отправи опасен голов удар, който обаче се оказа в тялото на Слуга и резултатът остана 1:0.

Добавеното време донесе допълнителни проблеми за Лудогорец, след като Радослав Гидженов показа директен червен картон на Игор Пластун заради грубо нарушение. Решението дойде след преглед с ВАР. 

Скоро след това се стигна до изключително напрежение пред резервните скамейки, тъй като се стигна до пререкания между феновете на домакините и Бърнард Текпетей. Мигновенно от Черно море реагираха и опитаха да успокоят запалянковците си. 

Състави

Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Дробаров, Панов, Василев, Попов, Панайотов, Сула, Гарсия, Фернандес, Илиев

Лудогорец: Слуга, Хайстер, Пластун, Русо, Сон, Нареси, Гонсалвеш, Янков, Видал, Текпетей, Секо

Черно море - Лудогорец по ТВ: Къде да гледаме мача от Първа лига?

Преди мача

Преди кръга Черно море бе първи с 13 точки, но Локомотив Пловдив победи Арда и измести "моряците". "Смърфовете" са с мач аванс, като варненци ще търсят успех срещу шампиона, за да си върнат лидерската позиция. "Орлите" пък са 5-и с 9 точки.

През миналата кампания двата тима се срещнаха общо цели пет пъти. Лудогорец спечели 4 от мачовете, а Черно море - 1, но той бе реванш за Купата на България, където след дузпи отново "орлите" излязоха краен победител.

Във всяка от въпросните срещи победата идваше с едва един гол разлика. В два от случаите Лудогорец победи със зрелищното 3:2 и след обрати. Най-скорошният им дуел пък бе с цената на шампионска титла за разградчани, които надделяха с минималното 1:0 като гост.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички