Големи български треньори предлагат Първа лига да се играе във формат "пролет - есен"


Големи български треньори предлагат Първа лига да се играе във формат "пролет - есен"
Снимка: Оф. сайт на Кайсар

1542 0

Единственият български треньор, който в момента работи в Казахстан - Стойчо Младенов, направи интересно разкритие. Той обяви, че тези дни е било обсъждано внедряването на казахстанската футболна система в България (Първа лига). Бившият наставник на ЦСКА обаче уточни, че тези разговори са били водени само между него и други родни треньори.

"Вчера обсъждахме внедряването на казахстанската система в България, с Дерменджиев и други треньори. Не ми харесва системата, която е сега в България. Трябва да преминем към схема "пролет-есен". Да, у нас климатът не е толкова суров, както тук, но все пак също е суров", коментира наставникът на Кайсар пред KazFootball.kz.

"Иска ми се системата да се промени, защото ние започваме първенството през юли, играем до декември и после имаме пауза три месеца. Подготвяме се два пъти за сезона, зимата и лятото. Плюс това лятото започват квалификациите в евротурнирите, а по това време отборите не са в оптималната си физическа форма", уточни Младенов.

Както е известно, от 2017 година Премиер лигата на Казахстан се провежда в 3 кръга. Мястото за провеждане на третия кръг се определя според положението на отборите в класирането след края на първия и втория кръг. А каква промяна в схемата на първенството ни предлага Илин Илиев, треньорът на Черно море, вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички