Илиан Илиев предложи съкръщаване на зимната пауза в Първа лига


Илиан Илиев предложи съкръщаване на зимната пауза в Първа лига
Снимка: БГНЕС

1904 0

Треньорът на Черно море Илиан Илиев предложи революционна промяна в програмата на българското първенство. Тя е инспирирана от проблемите, които ръководството на Първа лига среща, за да намери решение относно продължаването на сезона. Според треньора, който е сред най-добрите в България, зимната пауза трябва да се намали и да се въведат нови дати на провеждане на първенството.

"Ние трябва да си премислим тази почивка през зимната пауза. Виждате какво беше времето тук, когато ние бяхме в Турция. Почти идентично. През това прекъсване от 10 декември до 15 -20 февруари може да си продължава първенството и ако евентуално някъде падне сняг, да оставим резервни дати до края на май. Трябва да се съкрати тази дълга почивка. Аз съм играл в Португалия. На 19 декември плюс-минус един-два дни, имахме последен кръг, след който ни пускаха до Коледа. Прибираш се, тренираш, до 31-01 си в почивка и продължаваш първенството от 10-и януари. А при нас заради дългата почивка става така, че свършваме в края на май и започваме да тренираме на 10 юни", заяви специалистът пред dsport.bg.

Илиев посочи също, че се надява преди подновяването на първенството в следващите месеци да се направи подготовка поне от 10-14 дни. "Първото и най-важното е да се спре разпространението на този вирус. Когато това се случи, вече ще се мисли според времето, което остава, при какъв формат може да се завърши първенството.... От УЕФА, знаете, бяха категорични, че всички първенства трябва да се завършат. Който не завърши първенството, няма да участва в евротурнирите", посочи треньорът. А какъв зловещ развой за българските клубове предвиди финансов анализатор вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички