Генчев каза защо Локомотив София отстрани Славия и отсече: Ще пробваме да спечелим Купата!


Генчев каза защо Локомотив  София отстрани Славия и отсече: Ще пробваме да спечелим Купата!
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1526 0

Треньорът на Локомотив София Станислав Генчев видимо бе щастлив, след като тимът му се класира на ½-финалите в турнира за Купата на България. „Червено-черните“ отстраниха Славия след инфарктна победа с 2:1.

Младият специалист посочи причината за крайния успех на тима му. Генчев не скри, че в "Надежда" мечтаят за триумф с трофея.

"НА ТРИ МАЧА СМЕ ОТ СПЕЧЕЛВАНЕ НА КУПАТА"

Стана доста оспорван мач със ситуации пред двете врати. Най-хубавото е, че се класираме напред. Искам да поздравя отбора на Славия, който също показа добра игра. Ние бяхме по-дисциплинирани и желаехме повече победата, постигнахме я“, започна коментара си Генчев.

Преди прекъсването играхме за първенство срещу Славия. Тогава се представихме доста по-неубедително. Въпреки че победихме, тогава Славия ни надигра. Имаха много голови положения и можеха да ни победят разгромно. Най-доволен съм от дисциплината в защита. Днес не оставихме най-много две-три чисти положения. Имаха доста ситуации, но нямаха чисто голово положение. Успяхме да отбележим два гола, греда ударихме, отмениха ни един гол. Имаше коренна промяна в играчите. Това исках да видя в нагласата и в дисциплината“, продължи наставникът на "червено-черните".

Психологически не е приятно да ти отменят гол, защото когато водиш с два гола е доста по-комфортна преднина. Футболистите се израдваха, трябваше да чакат 7-8 минути. Чисто психологически ги свали и даде стимул на Славия. Най-хубавото е, че футболистите започнаха да играят настоятелно, след като получихме гол и затова бяхме възнаградени в последната минута“.

Нека видим кой ще се класира, има още три мача, няма никаква яснота. Който и да дойде, ясно е, че няма слаби отбори на тази фаза. Полуфиналите са два мача. Удоволствие за футболистите е. Сигурен съм, че ще се представим по-убедително“, сподели той.

На три мача сме от спечелването на Купата. Щом сме стигнали дотук, сме длъжни да се пробваме да спечелим Купата. Какво ще се случи, ще видим след месец“, отсече специалистът.

Футболистите тренират, за да играят мачове. Колкото повече играят, толкова по-добре. Най-хубавият цикъл е с мачове през три дни. Не мисля, че ще ни натежи, даже ще ни помогне“, завърши Генчев.

А ето какво мнение изрази Златомир Загорчич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички