Драма, рекорд на ВАР и 3 греди: Локомотив София излъга Славия и е на ½-финал за Купата на България(ВИДЕО)


Драма, рекорд на ВАР и 3 греди: Локомотив София излъга Славия и е на ½-финал за Купата на България(ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5471 0

Локомотив София елиминира Славия и стана първият отбор, който се класира за ½-финалите в турнира за Купата на България след истинска драма на стадиона в кв. „Надежда“. Столичните „железничари“ стигнаха инфарктно до успеха с 2:1 в заключителните секунди на сблъсъка.

Двубоят предложи много емоции, а в крайна сметка ликуваха възпитаниците на Станислав Генчев. В интерес на истината „белите“ стояха по-добре на терена през по-голямата част от срещата, но нямаха късмет, след като удариха и 2 греди.

Славия се превърна в отбора у нас, който има най-голям малшанс. От началото на сезона „белите“ са уцелили 13 пъти гредите на вратите на съперниците си в мачове от шампионата, а днес към тях добавиха още два изстреля в диреците.

Домакините откриха резултата в 15-ата минута чрез Димо Бакалов, но не без помощта на вратаря на гостите Светослав Вуцов. Ахмед Ахмед изравни в 79-ата минута. В третата минута на добавеното време резервата Мартин Райнов с глава прати „червено-черните“ напред в турнира за първи път от 9 години насам. За последно тимът от „Надежда“ стигна до полуфиналите именно след отстраняване на Славия.

В мача имаше общо 3 греди. Още във 2-ата минута след удар на Стоев и рикошет в Малембана топката срещна левия страничен стълб на вратата на Гайе. В 66-ата минута именно Малембана тресна горната греда на Вуцов, а три минути по-късно и Тасев нацели същия дирек, но този на вратата на домакините.

Двубоят може да кандидатства и за рекорд на решение на ВАР. В 32-ата минута Алан Диас вкара гол в мрежата на Вуцов. ВАР преразгледа ситуацията около 10 минути и в крайна сметка отмени гола за Локо Сф заради много тънка засада.        

СЪСТАВИ

Локомотив София: Бабукар Гайе, Божидар Кацаров, Дейвид Малембана, Красимир Милошев, Алан Диас, Матеус Роча, Антонио Вутов, Димо Бакалов, Ивайло Найденов, Юлиан Ненов, Станислав Костов

Славия: Светослав Вуцов, Ертан Томбак, Емил Виячки, Велко Йеленкович, Людовик Соарес, Ерол Дост, Чунг До, Иван Минчев, Галин Иванов, Емил Стоев, Кристиан Добрев

Локомотив София - Славия по ТВ: Къде да гледаме 1/4-финала за Купата на България?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Белите" бяха близо до гол още преди да е изминала и минута игра. Томбак бе изведен отдясно и комбинира със Стоев в наказателното поле, като той стреля добре от движение. След удара обаче имаше рикошет в Малембана, който прати топката в левия страничен стълб.

"Железничарите" отговориха пет минути след това с добър пробив на Костов до аутлинията и опит за остро подаване, при което обаче Вуцов се намеси отлично с крак.

15' - 1:0! Домакините поведоха в резултата след грешка на Светослав Вуцов. Той излезе да пресреща Антонио Вутов след изритана дълга топка. Вутов с едно докосване, макар и без никаква острота, прати топката в наказателното поле. Там Бакалов се пребори и с глава насочи топката в мрежата.

В 28-ата минута Локо организира много добра контраатака, докато Славия натискаше. Найденов бе изведен отляво и подаде отлично към Димо Бакалов, който стреля веднага, но този път Вуцов показа класа и спаси.

В 32-рата минута след центриране от ъглов удар Виячки не изчисти топката и Малембана му я взе през краката, за да комбинира с Диас, който бе непосредствено пред голлинията и засече топката в мрежата.

Голът се преразглежда дълго време за засада - близо 10 минути. В крайна сметка бе решено, че е имало нередовна позиция и голът бе отменен.

До края на полувремето надмощието на Славия продължи, но все така безплодно - попадение така и не падна. Гайе бе със заслуга за това след някои добри намеси. Локо пък показа, че ще използва шансовете за контраатака във всеки удобен момент!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След първия четвърт час игра картината на терена не се промени в сравнение с преди това. Славия отново натискаше своя опонент, а Локо при всяка възможност или опитваше бързо да контраатакува, или директно да опитва да изостря нещата с дълги топки към атакуващите играчи. Гол обаче все още липсваше.

В 66-ата минута Малембана стреля много мощно от над 30 метра от пряк свободен удар. Ударът му се спря в страничния стълб до Вуцов, а при добавката Кацарев се отчете с огромен пропуск на опразнена врата.

Тони Тасев стреля в 69-ата минута от отлична позиция в наказателното поле. Той уцели топката по нелеп начин, но въпреки това я насочи към вратата и тя се отклони в напречната греда.

ГОООЛ! Ахмед Ахмедов изравни в 73-ата минута. Чунг До направи страхотен дрибъл отляво и пусна пас в коридор през краката на Малембана. Тасев овладя и подаде към Ахмедов, който от близо не сгреши – 1:1.

В 79-ата минута Чунг До намери Виячки, чийто удар глава премина покрай целта.

ГОООЛ! Мартин Райнов в третата минута на добавеното време вкара с глава за 2:1 и прати Локо Сф на полуфиналите.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

И двата отбора изиграха по една приятелска среща по време на паузата за мачовете на националните отбори. Локомотив София завърши 2:2 срещу ЦСКА 1948 II, докато Славия загуби с 1:3 от Раднички Ниш.

Останалите четвъртфиналисти в турнира са Лудогорец - Спартак Варна, Арда - ЦСКА 1948 и ЦСКА - Черно море. Единственият мач от четвъртфиналите днес обаче е именно столичното дерби.

Откакто Локомотив се завърна в елита, двата отбора са си разменили по две победи. Головата разлика пък е 5:3 в полза на "белите". В Първа лига обаче към момента Славия е 7-и с 38 точки, а Локомотив - 9-и с 34.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички