ЦСКА 1948 - ФКСБ: Три пъти повече чужденци в българския тим, румънският - два пъти по-скъп


ЦСКА 1948 - ФКСБ: Три пъти повече чужденци в българския тим, румънският - два пъти по-скъп
Снимка: Ani Georgieva / LAP.bg

1083 0

Дойде големият момент за ЦСКА 1948. Отборът ще участва в европейските клубни турнири за първи път в историята си. Съперникът за момчетата на Атанас Рибарски е достатъчно сериозен в лицето на румънския гранд ФКСБ. Предварителните прогнози на специалисти и анализатори обаче дават сравнително изравнени шансове за двата тима.

Футболистите на ФКСБ два пъти по-скъпи от тези на ЦСКА 1948

Този своеобразен паритет идва въпреки огромната разлика в цената на двата отбора. Специализираният сайт Transfermarkt оценява румънския отбор на 32,70 милиона евро, докато българският струва почти два пъти по-малко - 16,35 милиона евро.

Средната цена на футболист на тима от Букурещ е 1,17 милиона евро, а за "червените" от София този показател е 584 хиляди евро. Красноречива е разликата и в своеобразния топ 3 за двата клуба, когато ключовият фактор е цената.

Тримата най-скъпи, с които Атанас Рибарски разполага, са Ивайло Чочев (2,80 милиона евро), Даниел Наумов (2 милиона евро) и Георги Русев (1,20 милиона евро). Друг футболист в отбора, оценен на поне милион евро, няма. Припомняме и че Чочев ще пропусне сблъсъка.

Цели 10-има играчи на ФКСБ пък струват поне 1 милион евро. Топ 3 се оглавява от Дариус Олару, който е и капитан. Той е оценен на 5,30 милиона евро. След него по този показател се нареждат Октавиан Попеску (3,80 милиона евро) и Флоринел Коман (3,50 милиона евро).

ЦСКА 1948 с по-опитен състав и с повече чужденци от ФКСБ

Въпреки че ЦСКА 1948 няма никакъв опит в Европа, то погледнато откъм възраст, футболистите на софийския отбор са по-опитни от тези на румънския. Средната възраст на играчите на Атанас Рибарски е 27,5 години, докато на съперника - 25,1.

Прави впечатление и колко по-малко чужденци има в състава на ФКСБ в сравнение с този на ЦСКА 1948. Румънците имат едва 6 чужденци, докато при отбора от София те са почти три пъти повече - 18.

И двамата треньори са млади. Рибарски е на 38 и печели средно по 2,05 точки на мач. Неговият колега Илиас Харалампус пък е на 42 години и печели средно по 1,44 точки на мач.

Двата отбора излизат един срещу друг на Националния стадион "Васил Левски" тази вечер (26.07). Мачът започва в 20:30 часа, като ще можете да следите мача от Лигата на конференциите ЦСКА 1948 - ФКСБ НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички