Димитър Бербатов влиза в битката за президентския пост на БФС


Димитър Бербатов влиза в битката за президентския пост на БФС
Снимка: НСА Прес

1438 0

Една от големите звезди в българския футбол Димитър Бербатов ще се кандидатира за президент на БФС на конгреса това лято, твърди "24 часа". До момента се знаеше, че бившият нападател ще бъде в екипа на досегашния член на Изпълкома Петър Величков, но изглежда е размислил и е решил да се кандидатира на поста.

Бившият национал по всяка вероятност ще получи силна подкрепа. Със сигурност той ще може да разчита на помощта на бившия си съотборник Стилиян Петров, за когото също се говореше, че може да се кандидатира. Петров има добри международни контакти, след като завърши магистратура по програма на УЕФА.

Всеизвестно е, че когато се оттегли от националния отбор на България, Бербатов каза: "Аз се оттеглям от националния отбор, не от България. Аз си оставам българин. Когато някой ден не съм активен футболист, можете да ме потърсите, за да ви оправя футбола. Сега пазя дистанция, но след няколко години ме потърсете и ще ви кажа нещата".

Нападателят, играл за отбори като ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм и Манчестър Юнайтед, прекрати кариерата си през септември 2019 г. След това той завърши НСА, специалност "спортен мениджмънт" и придоби треньорски лиценз "А". В момента е помощник-треньор в елитния Етър (Велико Търново). А какво мисли той за назначаването на чужди треньори в родните грандове вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички