Съдийската комисия изрази възмущението си от проявите на насилие над съдиите


Съдийската комисия изрази възмущението си от проявите на насилие над съдиите
Снимка: Screenshot Sky Sports Facebook

1157 0

Съдийската комисия при Българския футболен съюз излезе с официална позиция, изразявайки възмущението си от проявите на насилие над съдиите. Става въпрос за двубоя от областната група София - Запад между отборите на Костинброд и Торнадо Безден, се стигна до много грозни сцени, при които главният съдия на срещата бе подгонен и дори имаше физическо посягане срещу него. Той се принуди да прекрати мача след 21 минути игра заради сцените.

Ето и цялото становище:

СК при БФС изразява своето възмущение и загриженост относно зачестилите прояви на насилие над съдиите, обслужващи първенствата в аматьорския футбол.

Категорично се противопоставяме на подобен род прояви, които намираме за крайно неприемливи, уронващи достойнството на личността и принизяващи съдийското съсловие.

Работата на реферите на терен е човешка дейност, която носи присъщата й вероятност за допускане на грешки. От такива не са защитени и състезатели, и треньори.

Насилието спрямо съдийската гилдия е сериозно предизвикателство, което е възможно да бъде преодоляно единствено в партньорство и със съдействие от цялата футболна общественост в Република България.

СК при БФС заявява твърдата си позиция, че е недопустимо да се прави компромис с проявите на агресия и апелира за упражняване на още по-сериозен контрол и налагане на максимално строги санкции на отговорните лица. В тази връзка Комисията възнамерява да инициира промени в Дисциплинарния правилник, в това число и налагането на дългосрочни наказания и изваждане от футбола при прояви на физическа агресия спрямо съдиите.

В заключение, СК при БФС за пореден път призовава цялата общественост да се въздържа от обидни и манипулативни внушения за дейността на съдиите по терените, които рушат доверието и уронват престижа на футбола и футболното съдийство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички