Бербатов е против назначаването на чужди треньори в големите ни отбори


Бербатов е против назначаването на чужди треньори в големите ни отбори
Снимка: Милена Славкова/Actualno.com

1506 0

Бившата футболна звезда на България Димитър Бербатов коментира темата с чужденците в българския футбол. Той заяви, че не подкрепя практиката да се назначават у нас чуждестранни треньори, които не показват да имат повече качества и не въвеждат иновации в играта повече от българските си колеги.

"Искам да поразсъждаваме над следното - защо не говорим за чуждите треньори в България? Те спират ли развитието на младите български треньори? Те по-добри ли са от нашите треньори? Заслужава ли си тяхното назначаване, ако след 3 месеца вече са уволнени? Носят ли някаква иновация с тях, нещо, което липсва на нашите треньори? Или просто да има по-голяма тежест, че треньорът е чужденец?", коментира Бербатов в блога си.

"Аз не виждам в повечето случаи да носят добавена стойност за развитието на българския футбол чрез знания и ноу-хау, липсващи на нашите треньори. Масовото им назначаване всъщност носи някаква фалшива сигурност и авторитет, че, видиш ли, чуждите треньори имат повече знания от българските... Но дали е така?!", продължи той.

"Най-големите отбори в България са водени от чужденци. Може би се притесняваме да дадем отговорността на някои млади български треньори. Може би им липсва достатъчно доверие към тях. Може би извинението "той е още млад и неопитен" все още важи тук. А не би трябвало! Това са все въпроси, над които си струва да се замислим. И особено хората, които назначават и уволняват тези треньори! А най-големите успехи на българските отбори си мисля, че са постигнати от български треньори", завърши бившият нападател. Междувременно, фен на Етър призова да не се дава треньорски лиценз на Бербатов. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Черната история на Великобритания и 8-годишния Анди Мъри: Скрит под бюро при трагичен разстрел на деца

Анди Мъри безспорно е един от най-големите британски спортисти в историята. Тенисистът е носил много слава...

Реклама

Най-четени новини


виж всички