Чуждестранен консорциум може да придобие Ботев (Враца)


Чуждестранен консорциум може да придобие Ботев (Враца)
Снимка: Lap.bg

1493 0

Елитният български Ботев (Враца) може да има в скоро време чуждестранни собственици, съобщава dsport.bg. Интерес към закупуването на акции на клуба проявяват три чуждестранни консорциума и това е било потвърдено от управата на стадион "Христо Ботев" във Враца.

И трите компании имат интерес към придобиването на 50% от контролния пакет акции. До началото на другата седмица настоящото ръководство трябва да вземе решение коя от трите оферти да избере.

Засега се знае коя е една от трите компании. Става въпрос за италианско-швейцарски консорциум, представляван от футболните агенти Антонино Имборджа и Дино Сако. Те са потвърдили пред колегите, че се водят преговори и е близо до споразумение.

Президентът на Ботев Христо Илиев обаче е заявил, че няма да се вземат прибързани решения. Интересен факт за Имборджа е, че е играл навремето за Лече, Реджана и Каляри, а като агент е представлявал легенда като Габриел Батистута. 63-годишният италианец има и немалък управленски опит, като е бил спортен или изпълнителен директор в няколко клуба. Тези новини изглеждат обнадеждаващи на фона на информацията, че Ботев скоро ще остане без основен спонсор. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички