Стабилен в защита Ботев (Враца) сломи силен противник и приближи спасението


Стабилен в защита Ботев (Враца) сломи силен противник и приближи спасението
Снимка: Lap.bg

1151 0

Ботев (Враца) изигра силен мач в последното си домакинство в Първа лига за 2021 година. В двубой от 18-ия кръг на шампионата врачани победиха Берое с 1:0 с гол на Дориан Бабунски в 42-ата минута. Успехът, първи в последните 14 мача, изкачи тима на Дани Моралес до 11-ата позиция в класирането, като 2 точки го делят от спасителната зона на този етап.

Врачани и старозагорци изиграха динамично първо полувреме, в което и двамата вратари успяха да се отличат. В 30' Краси Костов се намеси решително при изстрел на Камара, а 7 минути по-късно и Генадий Ганев се изяви за Берое със спасяване.

Ботев откри резултата в 42-ата минута, след като в 18' Юлиан Ненов беше нацелил гредата на гостите. Македонският нападател засече с глава страхотно центриране от фланга и, оставен без опека, необезпокояван прониза Ганев. Това бе осмият гол на Бабунски в първенството и само Жорди кайседо и Пиерос Сотириу имат повече от него - по 9.

В добавеното време на първата част домакините пропуснаха страхотен шанс да удвоят преднината си, като Ганев отрази коварен изстрел на Красимир Тодоров. След почивката "заралии" имаха шанс да се върнат в мача, но удар на Джонатан Перейра в 68-ата минута мина над вратата. До края ситуации не липсваха, но Ботев (Враца) затвърди добрата си игра в защита и успя да запази мрежата си суха.

Победата изкачи врачани до единадесетата позиция. "Зелените" вече имат 16 спечелени точки. Берое се намира на шестото място с 24 пункта. В следващия кръг Берое приема Левски, а Ботев има визита на Локомотив в Пловдив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички