Ботев (Враца) подчини Локомотив (Пловдив) на "Лаута" в зрелище с 6 гола


Ботев (Враца) подчини Локомотив (Пловдив) на "Лаута" в зрелище с 6 гола
Снимка: Getty Images

2775 0

 

Отборът на Локомотив Пловдив отстъпи на Ботев Враца с 2:4 в зрелищен двубой от 19-ия кръг на Първа лига. На "Лаута" възпитаниците на Александър Тунчев играха трагично в дефанзивен план и закономерно допуснаха четири попадения във вратата си. 

Кошмарът за "железничарите" започна още в 10-ата минута, след като Ботев получи правото да изпълни дузпа, а Дориан Бабунски я реализира. Все пак в 34-ата минута Димитър Илиев върна Локомотив в мача с попадение, дошло след асистенция на Кристиан Гомис.

В самия край на първата част обаче Ботев си върна преднината, като Юлиян Ненов се разписа за гостите. Второто полувреме започна тежко за "смърфовете", които инкасираха гол само три минути след подновяването на играта, а голмайстор бе отново Бабунски.

В 56-ата минута Бирсент Карагерен намери Георги Минчев, който намали изоставането на своя отбор. В средата на полувремето обаче Ненов намери защитника Илия Миланов, който вкара четвърти гол за Ботев и оформи крайното 2:4. В края на мача пък Николай Николаев от Локомотив получи втори жълт картон и бе изгонен.

С победата Ботев Враца се изкачи с една позиция в подреждането и вече е 10-и с актив от 19 точки. Локомотив пък остава шести с 25 пункта и вече трети мач е без победа. В следващия кръг, който ще е през пролетния дял на сезона, врачани се изправят срещу ЦСКА 1948, а Локо гостува на Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички