ЦЕЛИЯТ ПРОТОКОЛ от конгреса на БФС: Кой крив, кой прав - Бербатов или Михайлов (СНИМКИ)


ЦЕЛИЯТ ПРОТОКОЛ от конгреса на БФС: Кой крив, кой прав - Бербатов или Михайлов (СНИМКИ)
Снимка: LAP.bg / колаж на SportLive

5186 0

Точно месец и 5 дни след извънредния конгрес на БФС дългоочакваният протокол за случилото се най-сетне е публично достъпен за всички. SportLive.bg прикачва всички страници от него в този материал (най-долу можете да намерите снимките) и ще изведе на преден план най-важните акценти.

Още след края на гласуването се създаде голям конфликт между президента на БФС Борислав Михайлов и основния му конкурент за поста Димитър Бербатов, както и техните поддръжници. В "ябълката на раздора" се превърна спорът дали е трябвало да има балотаж - по разбиранията на Михайлов - не, а по тези на Бербатов - да, заради което и оспорва в съда.

А откъде идваше разликата в мненията? Бившият нападател на Манчестър Юнайтед цитира Устава и споделя, че трябва да се имат предвид всички регистрирани присъстващи делегати към момента на стартирането на конгреса (483), докато легендарният вратар на Левски и България вярва, че трябва да се има предвид бройката на делегатите, които са там по време на гласуването (480) - което бе прието и от председателя Камен Костадинов.

Както е известно, за балотаж са нужни 50% от гласовете + още 1. В крайна сметка Борислав получи 241 - точно колкото биха му трябвали по неговата теория, но недостатъчно, ако се позоваваме на вижданията на Димитър. Именно поради това Бербатов очакваше с такова огромно нетърпение въпросния протокол.

А какво пише в него?

Той е съставен от 11 страници (последната няма да бъде показана от нашия екип, тъй като е изцяло съставена от подписи; в този смисъл всички места, на които има лични данни като ЕГН, ще бъдат умишлено замаскирани).

На първата се посочва информацията за събитието и причината за него, както и каква част от всички делегати присъстват. В крайна сметка се отбелязва, че към момента на откриването на конгреса има 483 делегати.

В следващите 5 страници (преди да стигнем "ябълката на раздора" и гласуването за нов президент) са разгледани: Изборите за Секретариат и преброители на Конгреса, съставите на 4-те комисии, дневният ред, състоящ се от 8 точки. След тях идва ред и на протоколните гласувания по първите точки от дневния ред, като сред тях е и номер 4: "Избор за президент на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса" (бяха определени и четири изборни бюра - за Велико Търново, София, Пловдив и Варна, като се реши и вотът да е с интегрална бюлетина). Важно е да се отбележи и че бе прието всеки от кандидатите за президент да има представител на всяко изборно бюро, за да наблюдава броенето. Обяснено е как точно са гласували делегатите (ще видите само страница номер 2 отдолу, следващите 4 можете да намерите под целия текст).

"Председателят К. Костадинов извърши проверка, като отправи питане дали всички присъстващи делегати са гласували и има ли делегати, които не са го сторили - такива не бяха установени (...) След проведеното тайно гласуване по предложенията за избиране на президент на БФС бяха установени следните резултати: Брой присъстващи и участвали в гласуването делегати - 480 (съгласно броя на положените подписи в избирателните списъци)" - се пише на страница номер 7.

"Председателят на Комисията за избор на президент и членове на Изпълнителния комитет обяви, на основание 4л. 44, ал. 3 от Устава на БФС, че необходимият брой гласове за избор на президент при присъстващи към момента на гласуването 480 делегати е 241 гласа за един кандидат" - заключава се в протокола.

Иначе казано - очаквано от БФС са защитили решението на председателя от изборите и го определят като правилно, въпреки че в началото съобщават, че има 483 души в залата. Без значение от протокола - обжалването на Бербатов няма да бъде оттеглено от съда. До края на протокола се разглеждат и другите точки от дневния ред, най-интересната сред които - съставът на Изпълнителния комитет (вижте всичко в прикачените по-долу снимки).

Бербатов бе оприличен на "фабрика за лъжи и манипулации" от Михайлов

Любопитната теория на Величков защо Боби Михайлов си е направил Фейсбук

Каква изхвърлена оценка даде за нивото на футбола ни Михайлов?

"Лъжата, манипулацията и безочието са стандартна процедура в БФС"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички