Борислав Попов, БФС: Тиражираните информации в публичното пространство са неверни


Борислав Попов, БФС: Тиражираните информации в публичното пространство са неверни
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

1723 0

След като по-рано днес (16 ноември) в публичното пространство излезе информацията, че Софийски градски съд е отказал да впише решенията, които са взети по време на Извънредния конгрес в БФС на 12 октомври, а след това и такава, че Прокуратурата и "Икономическа полиция" разследват строежа на Националната футболна база в Бояна, отговорът на БФС не закъсня!

Той дойде от страна на изпълнителния директор на Централата - Борислав Попов, който заяви пред "Спортал", че иска да опровергае всички неверни твърдения:

"Искам да опровергая всички неверни твърдения, които се тиражират в публичното пространство и се преписват от медия в медия, без да се извърши каквато и да е проверка. Първото е, че документите, които се изискват за вписване в търговски регистър, са подадени в тяхната цялост и в установения от закона срок. Футболният съюз не е пропуснал срока, в който трябва да заяви решенията, които са приети на конгреса. В същия срок и в целия комплект от документи, които се изискват от действащото законодателство, са внесени както регистрационните списъци, които вече видях, че някои медии са ги разгледали, така и протоколът от заседанието на конгреса, подписан от всички членове не секретариата и други длъжности лица. Както го изисква законодателството", започна Попов.

"Не сме имали забележка от Агенцията по вписването, че не сме представили нещо до момента, в който излезе решението на съда. Просто не е вярно това, което се твърди. Срокът за документацията е един месец от датата на конгреса. Не е 7 дни, не е 14 дни. Твърдението, че не сме внесли протокола от заседанието, е невярно. Внесли сме го!".

След това той внесе яснота и по темата с проверката от страна на Прокуратурата и "Икономическа полиция":

"Проверката от "Икономическа полиция" и Прокуратурата наистина течеше. Беше 14 месеца. Тя приключи с едно постановление на специализираната прокуратура - 14 или 17 страници. Не ми е под ръка. В него се казва, че няма никакви нарушения и приключи. В момента има едно запитване, не бих го нарекъл проверка, на което ние сме отговорили и засега нямаме някакви забележки. Просто имахме едно запитване и сме отговорили", твърди Борислав Попов, а относно отказа на СГС да впише решенията каза следното:

"Имаме право на обжалване. Съдът не е отказал вписване. Тъй като има жалба от три клуба, съдът е спрял вписването, докато се реши тяхната жалба. Ние нямаме отказ, а имаме спиране на вписването, тъй като има образувано съдебно производство, което трябва да бъде решено. След неговото решение ще стане вписването. За добро или за зло такава е процедурата в действащото законодателство. Съдът нищо не е разглеждал, а е констатирал, че има образувано дело против решенията на конгреса от тези три клуба. На това основание той спира вписването, докато се реши делото", завърши коментара си изпълнителният директор на БФС!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Бокс

Ревю на Fite.tv - мачовете на братя Пулеви, много бой, забавление и отлична цена

Съвсем скоро ще видим завръщането на Кубрат и Тервел Пулеви на ринга. Двамата се изправят съответно срещу Джери...

Реклама
Най-четени новини

виж всички