Петър Величков: Борислав Михайлов си направи блог, за да повтаря едни и същи неистини ли?


Петър Величков: Борислав Михайлов си направи блог, за да повтаря едни и същи неистини ли?
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1730 0

Петър Величков, който бе част от миналия Изпълком на БФС, а към момента е в екипа на Димитър Бербатов, отговори на Борислав Михайлов и обвинението му, че Бербатов е станал "фабрика за лъжи". Освен това Величков направи любопитно изказване за "блога" на Михайлов, визирайки всъщност новия му профил в социалната мрежа Фейсбук.

"Михайлов твърди, че Бербатов разпространява неистини. На сайта си Бербатов каза, че е спряно вписването на решенията на конгреса от 12 октомври. Къде е неистината, която Бербатов тиражира? Затова ли Михайлов си направи блог, за да може да повтаря едни и също работи, които нямат нищо общо с истината? Няма съд, който при такива тежки пороци да отсъди, че може да бъдат вписани решенията на този конгрес. Пороците са основно, че една част от делегатите не бяха допуснати с аргументи, които нямат нищо общо със закона и самото провеждане на конгреса.

Уставът ясно казва как се изчисляват 50% + 1 глас от присъстващите. В залата бяха 483, както е според доклада. Секретариатът допусна грешка да не преброят присъстващите в залата преди изборите. Смятаме, че тази грешка не бе допусната случайно, самото ръководство търсеше начин, по който конгресът да не произведе легитимни решения, да се стигне до обжалване и да влезем в процедура, в която да се спори, което ги легитимира за период от 2-3 години. Няма кой да чака още 2-3 години съдът да взима решения, които вече са ясни" - започна той пред БНТ.

Величков разкри и с какви хора би работил Бербатов, тотално отхвърляйки възможността за обединяване с настоящото ръковоство на БФС: "Как ще отиде Бербатов да работи с това ръководство? За 16 години работа резултатите са 0. Бербатов каза, че е готов да следва, ако има човек с моята визия и е по-подготвен от мен. Към момента такъв човек не виждаме".

"За март месец е насочен редовен конгрес. Клубовете се организираха и започнаха подписка, за това конгресът да бъде изборен и да премине по определен дневен ред. Ние ще окажем съдействие за събирането на подписка и по този начин да се сложи край на цялата история. Над 40 клуба се свързаха с нас. Димитър Бербатов няма намерение да се отказва от битката за президентския пост, защото той още по-отблизо видя какво става в българския футбол.

Аз не съм виждал протокола, но от извадката на Търговския регистър се виждат 12 списъка, 4 други документа и нищо повече. Протокол няма. Всички документи, които се внасят в регистъра трябва по закон да бъдат публични. Ако те към това пълномощно са прикрепили определени документи да не бъдат видими за обществото, това не им прави чест. Ако протоколът е сложен там, единствената причина е за да не се види. Ние сме изискали протокола, пуснахме писмо до регистъра, като искаме публикуване на всички документи" - заяви още Величков.

Припомняме, че във вчерашния ден (16.11) имаше напрежение по оста Бербатов - Михайлов. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед наблегна на два фактора, което продиктува отговор от БФС. Часове след това обаче и Борислав Михайлов отговори във Фейсбук, наричайки Бербатов "фабрика за лъжи и манипулации".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички