БФС даде отчет: Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична подготовка


БФС даде отчет: Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична подготовка
Снимка: bfunion.bg

867 0

От Българския футболен съюз похвалиха с пост в официалния си сайт всички родни рефери, защото са показали "много добра физическа и теоретична подготовка" по време на зимен семинар преди рестарта на Първа лига.

Той се е провел пред последните 4 дена в Национална футболна база "Бояна" и е събрал всички водещи и асистент съдии от първото и второто ниво на българския футбол. 

Семинарът е бил ръководен от председателя на Съдийската комисия - Виктор Кашай, а в него е участвал и лектор от УЕФА - Давид Фернандес Борбалан. 

Ето какво гласи публикацията на БФС:

"Всички родни футболни съдии показаха много добра физическа и теоретична подготовка по време на традиционния зимен семинар преди началото на пролетния дял на първенството, който се проведе през последните 4 дни в Национална футболна база „Бояна“. Събитието събра всички водещи и асистент съдии от Първа и Втора професионална лига, както и международните ни съдии в женското направление.

Семинарът протече под ръководството на председателя на Съдийската комисия към БФС Виктор Кашай и с участието на изтъкнатия съдийски лектор на УЕФА Давид Фернандес Борбалан, както и на останалите членове на СК.

В периода 2-3 февруари се проведоха теоретични и практически тренировки за VAR и AVAR реферите ни под ръководството на отговорника за VAR към СК Георги Ринг, VAR мениджъра към БФС Петър Петров и инструкторите Радан Мирянов, Милко Николов, Николай Йорданов, Крум Стоилов, Николай Петров, Веселин Мишев и Йордан Иванов.

На 3 и 4 февруари се проведоха лекции и физически тестове на съдиите и асистент съдиите от ВПЛ, които включваха BMI и BFP измервания (индекс на телесна маса и процент телесни мазнини). Арбитрите от ВПЛ преминаха и теоретичен тест, след което проследиха лекция на главния фитнес инструктор на съдиите в България Николай Петров. Заниманията им включваха и работа по групи за ръководещи и асистент рефери.

На 4 февруари съдиите от ППЛ, както и международните съдии-жени имаха честта да получат ФИФА значките си лично от президента на БФС Борислав Михайлов в присъствието на вицепрезидента Емил Костадинов, директора на „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, Виктор Кашай и председателя на Обществения съвет на БФС Валентин Михов.

Програмата на елитните ни рефери стартира с VAR лекция, водена от Петър Петров, а веднага след това участниците преминаха тест за работа с технологията. Последва и теоретична сесия за ръководещите съдии, водена от Давид Борбалан, а за асистентите – от Николай Петров.

В неделя, 5 февруари, съдиите от ППЛ преминаха BMI и BFP измервания, след което показаха отлични резултати при задължителните си физически проверки въпреки тежките метереологични условия.

Събитието завърши със семинар за Съдийските наблюдатели в професионалния футбол".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Треньорът на Левски Станимир Стоилов призова футболните клубове и БФС за обединение

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички