Петър Величков: За изказване като на Гонзо трябва да си ниско интелигентен или прикрит, или явен расист


Петър Величков: За изказване като на Гонзо трябва да си ниско интелигентен или прикрит, или явен расист
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2626 0

Петър Величков, който е бивш член на Изпълкома на БФС, осъди Георги Иванов-Гонзо за неговите думи за националния отбор по футбол на България. И конкретно частта, че "играч с различен цвят на кожата няма да е част от националния, докато той е там".

"С изумление и потрес видях изявата на Гонзо и рецептата му за това как ще “оправи” националния отбор. Изпусна ли се Гонзо по отношение на определени свои предразсъдъци? За подобно нещо или трябва да си нискоинтелигентен, или прикрит, или явен расист. Какъв е точно Георги Иванов, освен добър футболист от близкото минало?" - сподели Величков в интервю за Offnews.

"И сигурно си мисли, че да се обясняваш постфактум по този начин е достатъчно. Ами не, не е. Стана даже по-зле. Достойният, интелигентният човек най-малкото трябва да може да застане с лицето си и да се извини. Извинение от Гонзо не видяхме. Дори в опита му да замаже положението с изказването си прозира надменност и наглеене.

И в заключение да му кажа на Георги Иванов - аз от футбол не разбирам и не претендирам за това. Аз разбирам от управлението на процеси, капитали, хора и информация. Разбирам от възпитание, почтеност и носене на отговорност. Да бъдеш ръководител във футбола не изисква да си бил само добър футболист и посредствен треньор. Изисква доста повече от другото. Понесете своята отговорност, г-н Георги Иванов-Гонзо, бъдете мъж поне“ - заяви още Величков.

За финал на темата призова БФС за намеса:

"А БФС да вземе отношение, някакво отношение, каквото и да било то. Да не мълчат, не чуват и не виждат, като онези три маймунки със запушените уста, уши и очи. Не трябва да оставяме този сериозен казус да бъде заметен под килима".

След въпросното изказване легенда на България намекна, че Гонзо е необразован индивид и скочи срещу расизма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички