Треньорът на Левски Станимир Стоилов призова футболните клубове и БФС за обединение


Треньорът на Левски Станимир Стоилов призова футболните клубове и БФС за обединение
Снимка: Yasen Georgiev / LAP.bg

1538 0

Старши треньорът на Левски - Станимир Стоилов, за пореден път призова футболните хора и Българския футболен съюз да се обединят, за да изискат от държавата по-добри стадиони и бази за отборите.

Наставникът на "сините" е категоричен, че у нас няма достатъчно съоръжения, които могат да посрещнат публика при лоши атмосферни условия, а по този начин клубовете търпят загуби, защото не могат да развиват бизнес:

"Футболните хора, футболният съюз, клубове да се обединим, да създадем една стратегия и план, в който да включим държавата – ако иска доброволно, ако не, ще протестираме за по-добри условия. Февруари месец няма кой да дойде на стадиона, като температурите са -10 – -15 градуса", заяви Стоилов в интервю за предаването "Арена спорт" по БНТ 1 и допълни:

"Лесно иначе да се "лежи" на програмата, но футболът е бизнес. В България има два терена, които са с отопление. Другите всички терени са направени като по трудово обучение".

"Лесно е да стоиш на бюрото и да казваш нещо, но трудно е за тези, които работят. Аз нямам толкова голям зор да работя в българския футбол. Най-лесният отговор е "не може да стане". Левски иска да направи футболен бизнес, а това няма как да стане като играе на -10 градуса и ледена пързалка", подчерта още Мъри.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Боби Михайлов отговори на Мъри за промяна в календара и каза как може да помогне на ЦСКА за стадиона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички