БФС и Борислав Михайлов представиха съдиите, който ще представят България на международно ниво


БФС и Борислав Михайлов представиха съдиите, който ще представят България на международно ниво
Снимка: https://bfunion.bg/

941 0

Президентът на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов връчи значките на ФИФА на българските съдии, които ще представят страната ни на международните футболни форуми през 2023 година.  Това се случи по време на ежегодния семинар на реферите, който се провежда между двата полусезона от Първа лига на футболната база в Бояна. 

Общо 33-а мъже и жени получиха специалните грамоти, които им дават право да ръководят срещи от международно ниво, като от тях 9 са ръководещи, 14 асистенти, 5 ВАР-съдии, 4-ма по футзал и 3-ма по плажен футбол. 

 " Фактът, че всяка година се увеличава бройката на българските арбитри на международната сцена е показателен за развитието на съдийството ни. Много съм щастлив, че излъчихме и доста VAR рефери – това е доказателство, че въвеждането на технологията в България от страна на БФС и средствата, инвестирани в обучение на тези съдии, са дали резултат. Желая успех на всичките ни арбитри в международните турнири. Сигурен съм, че ще защитят реномето на България и на българското съдийство", заяви Борислав Михайлов.

Президентът също се възползва да пожелае успех на реферите за втория дял от българското първенство, като ги окуражи и изрази подкрепата и доверието си към тях. 

А ето я и програмата за старта на Първа лига, която бе обявена от БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички