Борислав Михайлов: Терените ни не са лоши, в Хърватия и Сърбия не са по-добри


Борислав Михайлов: Терените ни не са лоши, в Хърватия и Сърбия не са по-добри
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1698 0

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов даде обширно интервю. Бившият вратар на Левски бе запитан дали очаква нова доза "атаки срещу БФС - дали за съдии, дали за формат на първенство". Отговорът бе любопитен.

Михайлов направи сравнение между терените в България и тези в други балкански страни - като в бронзовия медалист от Световното първенство в Катар Хърватия (и финалист от Мондиал 2018), както и Сърбия.

"Аз съм готов, но така или иначе последните години, благодарение и на нашите лицензионни правила, които клубовете все повече спазват, много от терените се направиха, всички стадиони имат осветление. Нашето първенство като тези по телевизията изглеждат доста добре. Терените ни не изглеждат зле. Може да видите в съседна Сърбия и Хърватия дали терените са по-добри от нашите. Със сигурност не" - заяви той пред Blitz.

Освен това Борислав Михайлов бе попитан да коментира няколко теми за националния отбор по футбол на България. И по-конкретно три - добрите резултати напоследък, селекционера Младен Кръстаич, както и изказването на Георги Иванов-Гонзо, за което имаше съмнение за расизъм.

Борислав Михайлов за националния отбор и за Младен Кръстаич

"Колективът е много добър, млади момчета. Вижда се, че има доста повишен, отборен дух. Имат самочувствие и желание, което е задължително, за да играеш в националния отбор, да можеш да носиш тежестта на националната фланелка. Надявам се тази година, защото цялата евроквалификация ще премине в рамките на 2023 г., да сме успешни.

"Много често говорим с него (бел. ред. Кръстаич), но най-близко до него е Гонзо. Естествено, че съм доволен от избора. Кръстаич вкара много по-голяма дисциплина в отбора. Това, че е чужденец, помага да не му се бъркат чужди фактори и въобще да се коментира, че някой може да му се бърка. Той е спокоен, има цялата моя и на футболния съюз подкрепа. Надявам се да успеем" - заяви относно първите две теми Михайлов.

Колкото до изказването на Гонзо, той сподели: "Гонзо се извини, няма никакво място за расизъм в България. Ние се борим срещу расизма и момчето се извини".

Освен това Борислав Михайлов отговори на Мъри Стоилов и след това посочи как може да помогне на ЦСКА за стадиона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички