Бербатов: Непрофесионално е конгресът на БФС да е в хотел, трябва да бъдат допуснати и журналисти


Бербатов: Непрофесионално е конгресът на БФС да е в хотел, трябва да бъдат допуснати и журналисти
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1374 0

Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов заяви, че смята за неподходящо конгресът на централата да се проведе в хотел. За него датата не е толкова важна, важно е конгресът да се проведе прозрачно.

Какво е важно за Бербатов относно конгреса

"Важното е Конгресът да бъде направен както трябва, по закон, прозрачен. Дали ще е на 15-ти, дали ще е 5 дни по-късно, няма голямо значение. Но за момента е 15-ти март и се надявам да се случи. Моето лично мнение е, че не трябва да бъде хотел. Звучи ми несериозно, аматьорски и пак поради факта, че преди в този хотел се е случил подобен Конгрес, на който всички станахме свидетели, когато Любосав Пенев се беше кандидатирал. Тогава не го допускаха до залата, как се правеха машинациите, такава е в славата покрай този Конгрес, когато е проведен там. Трябва да бъде в НДК", заяви бившата футболна звезда пред БНТ.

Бербатов: Който и да е шеф на БФС, трябва да върне изключените клубове

“Ти, ако не допуснеш журналисти вътре да наблюдават, да отразяват, дори самият Конгрес да бъде на живо, както е на УЕФА, ФИФА, ти все още едно казваш: “Благодаря Ви, но ние ще си правим нашите машинации”. Оттам нататък, изборът на комисии, които ще са вътре в самия Конгрес, които ще определят правилата. Разбира се, след това броенето на делегатите, които ще присъстват, впоследствие броенето на бюлетините. Как ще се броят, кой ще ги отразява.

Както беше на последния Конгрес, когато трябваше да се борим да има наблюдатели, които да гледат как броячите на бюлетините броят, за да няма машинации. Пак се опитваха да го правят по същия начин. Тези тънки неща и детайли, които са малко по-скрити от общественото внимание, са много важни и ние ще държим изцяло на това", продължи той.

Връщането на изключените клубове - приоритет

Бербатов заяви, че който и да бъде избран за нов президент, една от основните му задачи трябва да бъде да върне изключените аматьорски клубове като членове на БФС. "В момента това няма как да се случи, при това управление на българския футбол.

Който и да бъде избран, една от задачите му трябва да бъде тези клубове да бъдат върнати задължително във федерацията по футбол. Някои от тях бяха принудени да се пререгистрират и впоследствие пак да бъдат приети в Българския футболен съюз, но без правото на глас на следващия Конгрес", посочи бившият нападател. А ето кого ще подкрепи Левски за президент на БФС. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички