Ще има ли конгрес? Ще съди ли БФС? Скарал ли се е с Петров? Димитър Бербатов отговори


Ще има ли конгрес? Ще съди ли БФС? Скарал ли се е с Петров? Димитър Бербатов отговори
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3035 0

Един от кандидатите за управлението на Българския футболен съюз - Димитър Бербатов, реагира остро на поредното решение на Търговския регистър да не съдейства за организирането на извънреден конгрес през пролетта.

Какво се случи?

Още в началото на седмицата стана ясно, че ТР ще създаде главоболия на опозицията на БФС, след като отказа да впише поканата за Конгреса. Последва обжалване, но в сряда всичко се повтори. Това доведе до реакция от страна на Бербатов и екипа му.

Още: Димитър Бербатов реагира на новината за Конгреса: Има просто решение на проблема?

Голмайтор номер 1 с националния отбор на България пак призова Михаил Касабов да бъде вписан като изпълняващ президентската длъжност в съюза. В противен случай той загатна, че може да се стигне и до съд, което обаче определи като крайна мярка.

Какво каза той?

"Напълно нормално е Михаил Касабов да бъде вписан като и.д. президент до провеждането на Конгеса. Призовавам го да го направи! Той има пълното право, както и Търговският регистър, който вече няколко пъти отказа да впише поканата за конгреса, да поиска вписването на Касабов, защото поканата не може да бъде вписана, докато това не се случи", започна Бербатов пред "bTV" и продължи. 

Още: Четирима уволнени и деветима наказани полицаи след насилието на протеста срещу БФС

"Тези хора не искат да си тръгнат, чакат да се разминат нещата, да си спечелят време и хората да си кажат 'няма да се занимаваме'. Трябва да сме будни, за да може да докараме нещата до честен конгрес на 15-и март и това минава през Михаил Касабов да бъде вписан като и.д. президент. След това той свиква нов Изпълком, който свиква извънреден конгрес на 15 март. Имат достатъчно време", добави той.

Легендата на българския футбол коментира и възможността за подаване на сигнал до прокуратурата.

Ще се съдят ли Бербатов и БФС? Има ли раздори в опозицията?

Още: БФС урежда контрола с участник на Евро 2024, която няма да се играе в България

"Това са крайни и драстични мерки. Постоянно обяснявам и призовавам органите, институции да направят така, че да се направи правилното нещо, в случая Касабов да се впише в ТР. В един момент, когато тези добри думи не са достатъчни, си длъжен да се опиташ да направиш следващото нещо, което е прокуратура и съд. Ако Борислав Михайлов е горе всеки ден, това е противозаконно и противоуставно. Аз не съм там, но той сигурно е там, даже съм сигурен. Той се подиграва с Михаил Касабов и му казва 'ти си стой там и подписвай документи, аз ще управлявам", каза Бербо и заговори за плановете си.

"В момента се опитвам да направя среща с тях, за да им обясня какво искаме да постигнем. Отворена среща с всички кандидат-президенти, на които да покажем програмата, да има прозрачност, да започнем да градим нещата така, както би трябвало да се случват. Надявам се да откликнат на тази покана. Ако не, това си е тяхно решение, те имат безброй ангажименти", добави носителят на "Златна обувка" от Висшата лига и отвърна на слуховете за конфликт със Стилиян Петров.

"Това са интриги, които се опитват да вкарат между хора, които са приятели от дълго време. Когато няма други прийоми, се опитваш по най-долния и нечестен начин да вкараш интриги. Хората, които пускате такива елементарни шеги, слухове - така няма да стане, да си знаете", завърши Димитър Бербатов.

Изненада: След дълги години в БФС - служител подаде оставка, която бе приета

Шеф в БФС отговори: Под заплаха ли е Конгресът и защо ТР не го вписа?

Градев сигнализира: ТР отказа да впише поканата за извънреден конгрес, Борислав Михайлов няма никакво намерение да се откаже от БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички