Георги Градев обясни защо е напуснал екипа на Димитър Бербатов, назова и определена личност, която няма място в него


Георги Градев обясни защо е напуснал екипа на Димитър Бербатов, назова и определена личност, която няма място в него
Снимка: БГНЕС

9894 0

Специалистът по спортно право Георги Градев бе част от екипа на Димитър Бербатов, но през месец ноември 2023-та година се оттегли от него...

В интервю за "Dsport", адвокатът внесе яснота по темата и бе категоричен, че не смята, че е в лоши отношения с бившия нападател на Манчестър Юнайтед:

Какво се е случило между Градев и Бербатов?

"Искам да е пределно ясно, за да няма спекулации по отношение на Димитър Бербатов. Аз уважавам Димитър, не смятам, че сме в лоши отношения. Смятам, че гледаме в една и съща посока и съм почти сигурен, че на 80% програмите ни ще съвпаднат. Разликите с него на първо място дойдоха през март 2022 година, когато взе решение еднолично да състави своя УС на Конгреса от 18 март 2022 година. Остави у мен голямо разочарование имената, които видях. По мое мнение аз лично свързвам с черното тото в България. Когато говорим за морален компас, трябва да се разграничава точно от такива хора, за да убеди хората, че моралният му компас гледа в правилната посока", обясни Градев и продължи:

Още: Странно: Борислав Михайлов е входирал жалба - какво става с Конгреса?

"След този момент в мен се породиха доста въпроси. Аз винаги съм бил вътрешна опозиция. Не съм съгласен с присъствието на една определена личност в екипа, която за мен е деструктивна и няма място в екипа. Димитър знае много добре кого визирам. Той не успя да ме убеди, че може да изчисти визията си, екипа си и да го управлява по начина, по който аз смятам, че трябва да се управлява".

Димитър Бербатов

"Според мен има голяма опасност голяма част от клубовете да не гласуват за Димитър и този вот да отиде в грешните ръце. Аз подчертавам, че с него гледаме в една и съща посока за развитието на българския футбол. Ние нямаме разминавания в това отношение. Основна разлика между мен и него е, че аз не искам да управлявам, а искам да работя. За мен е без значение дали ще съм президент или част от това управление чрез възможността да работя. За мен е важно да мога да работя", уточни адвокатът и допълни:

Още: Обрат? МВР хвърли вината върху БФС за "кървавия протест" - централата създала "опасност"

"Конкретно кой ще управлява не съм убеден, че трябва да е Димитър. Оставил съм вратата широко отворена да ме убеди, че заслужава повече. Ще ви кажа нещо друго. Мисля да предложа хора като Димитър, Стилиян Петров и Мартин Петров да останат в УС, независимо кой ще управлява БФС. И тримата ги намирам за ценни и полезни. Част от моя УС ще са тези трима души. Дори Бербатов да загуби изборите от мен да остане и да работи с мен. Казвам ви го отговорно и ще им го предложа. Друг е въпросът дали ще се съгласят или не".

Николай Жейнов създавал интриги

Георги Градев назова и коя е личността в екипа на Бербатов, която не му вдъхва доверие:

"Става въпрос за Николай Жейнов. Това е лицето. Аз намирам, че неговото присъствие в екипа на Бербатов е пагубно. Той създава интриги, сее раздор сред клубовете, видял съм го с очите си. Имам и доказателства. Неговото присъствие в екипа на Бербатов, както и в онзи УС, който посочи, е огромна грешка".

Николай Жейнов

"Не може Георги Градев да вади жълти неща за Бербатов. Ако някой извади, ще съм първият, който ще скочи. Няма смисъл от това нещо, хора. Димитър Бербатов е добре дошъл в моя екип като член на УС и след изборите нека заедно с Мартин и Стилиян останат лицата на българския футбол. Няма по-подходящи хора за лица. Моята цел е да работя, а не да управлявам. Целта ми е да дам това, което имам - експертизата, знанията си и енергията. Аз съм мотор от енергия", каза още 48-годишният Градев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Борислав Михайлов в затвора - цел №1 на Георги Градев, адвокатът даде пример с Николае Чаушеску!

Ще има ли конгрес? Ще съди ли БФС? Скарал ли се е с Петров? Димитър Бербатов отговори

Георги Илиев-Майкъла посочи кой трябва да е президент на БФС и отсече: Бербатов е най-подходящ за вицепрезидент на централата

Георги Градев: Михайлов ще се опита да спечели чрез свой човек и като загуби ще обжалва, за да остане още 2 години

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички