Верея замина без Лекич за Разград (Хронология на скандала)


Верея замина без Лекич за Разград (Хронология на скандала)
Снимка: Официален сайт на Верея - fcvereya.bg

2312 0

Невиждан скандал се вихри в българската Първа лига. Той бушува в последния в класирането Верея (Стара Загора). На треньора Небойша Лекич, който се води такъв само по документи, не му се позволява да стъпва на стадион "Трейс Арена" и да упражнява професията си. Всеки път, когато сърбинът се появи пред съоръжението за тренировка, той е спиран от охраната.

Заради проблемите, с които се е сблъсъкал, Лекич се е обърнал към БФС, за да ги разреши. В момента Верея има нов треньор - младия български специалист Людмил Киров, но по документи на поста все още се води Небойша Лекич.

Причната за избухналия скандал и за желанието на старозагорския клуб да се раздели с треньора, е обединението на българските играчи около тезата, че Лекич толерира чужденците, които е довел в клуба. Впоследствие дори те се обърнаха срещу него.

ХРОНОЛОГИЯ НА СЪБИТИЯТА ВЪВ ВЕРЕЯ:

08.09. 18 г. Никой от отбора на Верея не излезе на терена за уговорения контролен мач с Ботев (Гълъбово). Според информациите българите в отбора са отказали да играят, защото треньорът Лекич толерирал чужденците, които е довел. След провала на мача президентът на Верея Галин Михайлов е взел решение да уволни работилия в Атлетико и Реал Мадрид сърбин.

10.08.18 г. Само четирима играчи са се явили на тренировката на тима преди мача с Лудогорец в Първа лига. Към бойкота на българските играчи са се присъединили и повечето чужденци.

11.09. 18 г. "Блиц" съобщава, че Верея е освободил Небойша Лекич. Новината бе потвърдена от Галин Михайлов, който посочи като основен мотив разделението, което треньорът е предизвикал в отбора.

По-късно през деня става ясно, че Верея има нов треньор и това е Людмил Киров, бившият наставник на Ботев (Гълъбово). Той ще работи в екип с Елиаш, Захари Димитров и Даниел Белчев.

В края на деня стана ясно, че лекич се е опитал да влезе на стадиона, за да води тренировката на тима, но не е бил допуснат от охраната.

"Докато писмено не бъде прекратен моят договор, аз съм треньор на отбора. Не може с устно нареждане до охранител, да бъда накаран да напусна. Говорих преди 2 дни с президента Галин Михайлов, който ми каза, че всичко е наред и мога да бъда спокоен за работата си", коментира сърбинът и заяви, че никога не е делял играчите на българи и чужденци.

13.09. 18 г. И вчера Небойша Лекич е бил отпратен от охраната на стадиона, когато се е опитал да си върши работата. Според "Меридиан мач" ръководството на клуба искало да скъса с него, като изкара нещата така, че той не се явява на работа.

В ранния следобед отборът на Верея замина за гостуването в Разград без Небойша Лекич. Сърбинът не е бил допуснат да се качи на клубния автобус, а с отбора е заминал Людмил Киров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички