Първенството го печелят маратонците, не спринтьорите


Първенството го печелят маратонците, не спринтьорите

1695 0

Бившият технически директор на Левски и легенда на Славия Андрей Желязков коментира предстоящите мачове от 6-ия кръг в "А" група и ситуацията в първенството в момента. Той направи това в традиционната си позиция във вестник "7 дни спорт". Sportline.bg публикува мнението на Желязков без съкращения:

Приказките от последните дни, че сезонът за победителя от Литекс - Левски ще се преобърне, са пресилени. Моментно преобръщане може да има, но целият сезон не зависи от един мач. Временно може да изкара единия от двата отбора по-напред в касирането или да го върне по-назад. Мачовете са много и в крайна сметка печелят маратонците, не спринтьорите.

Трудно може да се даде предимство на "сини" или на "оранжеви". Литекс тръгна колебливо като цяло - и в Лига Европа, откъдето отпаднаха рано, и в "А" група. Сега се стабилизираха донякъде. Зарядът в мачовете между Левски и Литекс винаги е бил много голям и едва ли някой може да се ангажира с точна прогноза, каквото и да са направили отборите до момента. Срещата обаче е толкова важна, че едва ли ще надделее футболът.

Левски миналата година беше колеблив, но победи Литекс в Ловеч. Победата над Ботев в миналия кръг е по-скоро закономерна, отколкото щастлива, въпреки че дойде в последния възможен момент на продължението. Левски просто стоеше много по-добре на терена, но от един мач не трябва да си вадим генерални изводи. За момента Георги Иванов дръпна отбора малко напред, но още е рано за оценка. Първенството е маратон, не спринт, и той продължава. Този, който най-добре съхрани силите си за важните мачове, той ще успее.

Ботев записа две загуби от Левски и Лудогорец, а сега ще посрещне разколебаната Славия. С още няколко по-опитни състезатели мисля, че нямаше да загубят на "Герена", но с толкова неуредици около клуба и с много младия състав закономерно не успяха да издържат. Все пак е учудващо колко точки събраха до момента и колко добра игра показват до момента, за което заслужават само адмирации. По начало Ботев е клуб с големи традиции и на българския футбол му липсваше отборът в последните години. При тези промени вървят добре и лека-полека неволята ги учи, което ни кара да се сещаме и за този Ботев, който беше преди доста години и се харесваше на всички. В момента "жълто-черните" са един от най-интересните отбори у нас и рано или късно ще си намери мястото в челото на класирането, защото според мен на Ботев не му отива четвъртото място.

Локомотив (Сф) се е засилил към тези места, но и там има доста неуредици. Точките им обаче са толкова, колкото на тези, които още преди сезона афишираха амбиции за място в тройката. Класата в предстоящия мач обаче безспорно е на страната на Лудогорец. Разградчани имат състав, в който поне 6-7 човека са напълно равностойни и могат да се заместят по всяко време един друг. Да не забравяме, че и Литекс е така, но и те загубиха в "Надежда".

Ако си вадим изводи от мача на Лудогорец със Стяуа, румънците ги надиграха, така както у нас шампионите надиграват другите водещи отбори. Мача с Локо (Сф) за тях ще е за набиране на самочувствие, а и шанс за някои да покажат, че имат място на терена срещу Стяуа в реванша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички