Обвиниха топ рефер в престъпление като държавен служител


Обвиниха топ рефер в престъпление като държавен служител
Снимка: БГНЕС

1444 0

Ново обвинение към лице с отговорно служебно положение – този път става въпрос за директор на Областната дирекция по безопасност на храните в София (ОДБХ) – Антон Генов. Генов е обвинен от Специализирано звено „Антикорупция“ в престъпление по служба, извършено от лице, заемащо отговорно служебно положение и при условията на продължавано престъпление.

В обвинението е записано, че в хода на досъдебното производство са събрани доказателства за това, че на 3 октомври 2016 г. Генов е разпоредил да бъде извършена проверка на складово помещение на дружеството „И.“ ЕООД, находящо се в Нови Искър, където се съхранявала отработена мазнина, изкупувана от заведения за обществено хранене. Този продукт служи за основна суровина за производство на биогориво. Разпоредил също това имущество да бъде иззето.

Такава проверка и действия по изземване не са от компетентността на ОДБХ-София, тъй като не се касае за храни, а за отпадък. Извършването на такава проверка е от компетентността на РИОСВ – София. С тези си действия Генов е превишил властта си.

 Цялата статия за Антон Генов може да прочетете в Actualno.com.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички