В слаб мач Левски допусна поражение, но запази шансове за класиране в Лига Европа


В слаб мач Левски допусна поражение, но запази шансове за класиране в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

12333 0

Левски записа разочароващ мач срещу Хайдук Сплит, но все пак запази шансове за класиране напред в Лига Европа, след като загуби само с 1:0 гостуването си в Дугополие заради провеждащ се фестивал в на стадиона в Сплит.

Единственият гол падна от дузпа в 24‘, която беше точно изпълнена от Футач. До отсъждането на съдията се стигна, след като Димитър Пиргов извърши изключително глупаво нарушение срещу Тудор, влизайки му с остър шпагат в наказателното поле.

През второто полувреме Хайдук имаше две ситуации за гол, но не играчите не съумяха да реализират, а това запази и шансовете на „сините“ да продължат напред в турнира. Реваншът е след седмица на стадион „Георги Аспарухов“, но феновете на отбора няма да могат да го подкрепят заради наказание от УЕФА. Срещата ще се играе пред празни трибуни идния четвъртък.

През уикенда Левски трябваше да играе срещу Лудогорец, но дербито беше отложено заради участието на двата тима в европейските клубни турнири.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Единствената изненада в състава на Левски беше включването на Цветкович. Очакванията бяха Прохазка да го замени отдясно на отбраната, но словакът ще оперира по дясното крило, а на скамейката е Бабатунде Адениджи.

Първата по-остра акция беше в полза на жълтите в днешния мач играчи на Левски. Нар комбинира по лявото крило с Горанов, който пусна остро центриране за Мапуку, но нападателят не успя да достигне до топката.

Домакините не намираха път към вратата на "сините", като Рошу и Панайотов действаха отлично в защита и лесно разбиваха офанзивната игра на съперника. В 14' пък Вутов пусна ново остро подаване в пеналтерията, но Мапуку закъсня за втори път от началото.

В 21' Хайдук показа по-креативни действия в нападение и Ерцег беше изведен в наказателното поле, но подаването му в малкия пеналт беше отлично парирано от Яблонски.

Само минута по-късно домакините отново имаха страхотна акция. Топката беше насочена за Тудор, който с брилянтен финт размина Пиргов, който от своя страна го събори на тревата с шпагат - дузпа за Хайдук. Футакш беше точен, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Митрев.


Futacs Penalty Goal HD Hajduk Split (Cro) 1... by livgol

До края на полувремето Хайдук стабилизира изявите си и, въпреки че не създаде положения за гол, не позволи такива и за Левски. Франсис Нар можеше да направи нещата интересни в края на полувремето, но пробивът му на скорост завърши с поредната грешка в нападение на "сините" - 1:0 до почивката.

В 68' дебют за Левски направи Жорди Гомес, който смени Антонио Вутов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на второто полувреме хърватите заиграха отлично в нападение и имаха няколко добри положения. В 56' пък Радошевич стреля много коварно, Митрев не изби добре, но при добавката футболист на Хайдук стреля в аут.

В 68' дебют за Левски направи Жорди Гомес, който смени Антонио Вутов. Буш също така се появи в игра, но рядко играеше с топката.

В 81' домакините пропуснаха да отбележат втори гол, след като Влашич мина като на парад през централните защитници на "сините", но ударът му излезе в аут.

В края на срещата Левски имаше няколко добри атаки, а Яблонски и Буш пробваха по един удар, но вратарят спаси лесно, а с това донесе и 3-те точки на Хайдук - 1:0 и интригата остава за реванша.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За да стигне до среща с Хайдук, Левски трябваше да премине през носителя на Купата на Черна гора Сутиеска. След победа в първата среща с 3:1, "сините" стигнаха до 0:0 в реванша и се класираха за следващата фаза, преминавайки първия си евро съперник за първи път от 2011 година насам.

В мач №100 като гост в Европа Левски е считан за аутсайдер от букмейкърите, а и излизат срещу отбор, който е по-добре обигран от 26-кратния шампион на България. Хайдук не направи много промени в сравнение със състава от миналия сезон, докато "сините" осъщетвиха цели 10 трансфера и са с обновен облик след слабата миналогодишна кампания.

Двата отбора вече са се срещали в европейските клубни турнири, като през 1998 година Левски отстранява съперника след 0:0 в Сплит и 3:0 в София.

Състави:

Хайдук: 1. Стипица, 3. Лопез, 5. Хамза, 8. Влашич, 9. Футакш, 14. Радошевич, 23. Нижич, 27. Мемола, 32. Тудор, 50. Ерцег, 90. Генцоглу

Левски: Митрев, Пиргов, Горанов, Нар, Вутов, Мапуку, Прохазка, Цветкович, Яблонски, Рошу, Панайотов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички