Дунав пребори Царско село и остава в елита


Дунав пребори Царско село и остава в елита
Снимка: Профил на Дунав във Фейсбук

1183 0

Дунав (Русе) ще играе в елита и през следващия сезон, след като  спечели с 2:1 баража с третия във Втория лига Царско село. Двубоят се игра под проливния дъжд на клубната база на Ботев (Пловдив) в Коматево, като и трите попадения в мача паднаха след почивката.

Като цяло отборът на Малин Орачев заслужаваше повече победата, тъй като русенци създадоха повече положения пред противникова врата, а през първото полувреме пропуснаха и дузпа, след като изстрелът на Исмаил Иса от бялата точка бе отразен от стража на столичани Филип Димитров.

Бирсент Карагарен изведе русенци напред в 60-ата минута със страхотен гол. Крилото получи отличен пас от Васил Шопов в наказателното поле, след което майсторски финтира съперников бранител и с много техничен удар вкара за 1:0. В 76-ата минута "драконите“ решиха всичко в своя полза с втори гол, който бе дело на Мухамаду Н'Диайе. Сенегелацът завърши отлична контраатака на своя тим, като останал на празна врата не сбърка за 2:0.

Въпреки негативния развой, играчите на Царско село не се предадоха и в 82-ата минута намалиха резултата след гол на Георги Минчев, който се разписа от пряк свободен удар. В крайна сметка обаче до края дунавци удържаха аванса си, с което запазиха и елитния си статут в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички