Етър остава в елита, Дунав ще играе срещу Царско село за място в Първа лига


Етър остава в елита, Дунав ще играе срещу Царско село за място в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Левски

1236 0

Етър (Велико Търново) и Красимир Балъков изпълниха целта си - оцеляване в Първа лига. Болярите стигнаха до пълен обрат и 1:2 в гостуването си на Дунав Руси и, благодарение на победата си с 2:0 в първия мач, гарантираха оставането си в Първа лига и през следващия сезон.

Дунав имаше превес през първото полувреме, но не успя да материализира положенията си. Голът на надеждата все пак падна, когато в 57' Ндайе засече с глава центриране на Ненов от корнер и отбеляза за 1:0.

В 65' обаче се стигна до леко спорна дузпа. Батрович нахлу в наказателното поле след грешка на защитата на Дунав и след съприкосновение с вратаря падна на тревата. Последва дузпа, която беше точно реализирана от потърпевшия - 1:1.

В 75' БАдара получи директен червен картон, но заедно с него беше изгонен и Милчев от състава на Дунав. В края на мача пък Иван Стоянов се разписа за 1:2 в полза на болярския тим, който спечели и втория мач от дуела между двата тима.

Така Етър гарантира оставането си в елипа през следващата кампания, докато Дунав Русе ще трябва да се изправи срещу Царско село в бараж за оставане в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички