Божинов намери място в репортаж на FIFA и сподели: Поставил съм си за цел да направя 20 отбора

Няма съмнение, че една от големите изненади през 2018 година бе подписването на Валери Божинов с Ботев Варца. Нападателят се завърна в родната Първа лига, с което си решение учуди много специалисти и фенове у нас. 

Трансферната бомба обаче бе отчетена и в световен мащаб, тъй като от ФИФА включиха Божинов в предаването FIFA Football, където става дума за новото му приключение и защо е избрал именно там да продължи кариерата си. "Навсякъде, където съм играл, съм го правил с голяма любов и страст към футбола. Има две причини, заради които избрах Ботев (Враца). Първата, е, че вторият ми баща е треньор тук. Второ, защото Ботев има дълга история и е ценен и уважаван клуб в България. За мен е важно, когато играя, да се чувствам щастлив и да се наслаждавам на играта. Тук това го има!", сподели Божинов. 

В Левски продължават да умуват над привличането на Божинов и Бандаловски

Ръководството на Левски продължава да умува над привличането на бившия играч на тима Валери Божинов, както и на защитника Иван Бандаловски. В мом...

Той си припомни и за Италия, както и големия шанс, който получи там още като тийнейджър. Първите стъпки на Божинов са в Лече, а след това играе за Фиорентина и Ювентус, след което отива в Манчестър Сити. "Италия е втората държава, в която израснах. Моята кариера тръгна оттам. Италия ми подаде ръка, направи ме да бъда Валери Божинов. В Англия имах трудни моменти, получих две контузии, но не гледам само негативните неща. Видях как от нищо стана нещо. За отрицателно време Манчестър Сити стана голям клуб. Всеки има голям респект и уважение към Манчестър Сити, и сега се страхува от този отбор".

Нападателя сподели и каква цел си е поставил, макар и с шеговит тон: "Сменил съм доста държави и доста отбори. Това ме прави по-мъдър, по-силен. Научавам езика и историята на държавите. Научих много неща. Във всеки един отбор, в който съм бил, съм научил историята на клуба и града. Поставил съм си за цел да направя 20 отбора. Тогава ще прекратя кариерата си. В момента са 15-16. Това е в кръга на шегата, разбира се. Но се надявам, че ще играя и в други отбори, ще видя още места. Щастлив съм в Ботев (Враца), чувствам се добре. Важното е да изпитваш любовта и уважението на всички в клуба, да знаеш, че хората те обичат. Така се чувствам тук”. 

Преди повече от месец стана ясно, че Божинов е отказал оферта от тим от Гърция - какви са били причините - вижте в този материал

Още по темата

Please select answer!